More

  Noua tehnologie LED face conexiunea WiFi de zece ori mai rapidă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  A fost dezvoltată o nouă tehnologie care poate spori lăţimea de bandă a sistemelor WiFi de până la 10 ori, utilizând lumina LED pentru a transmite informaţia.

  Această tehnologie poate fi intergrată sistemului actual WiFi, pentru a reduce problemele cauzate de lăţimea de bandă alocată în locurile aglomerate, cum sunt terminalele de pe aeroport sau cafenelele, chiar şi locuinţele în care utilizatorii au mai multe dispozitive care se conectează la reţeaua WiFi.

  Experţii spun că recentele progrese în materie de tehnologie LED au făcut posibilă modularea rapidă a luminii LED, deschizând posibilitatea folosirii luminii pentru transmiterea wireless într-un sistem de comunicare optic aflat în spaţiu deschis.

  Pe lângă îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor, cele două avantaje principale ale sistemului este că utilizează componente care nu sunt scumpe şi se integrează cu sistemul WiFi existent„, a spus Thinh Nguyen, un profesor asociat de inginerie electrica si calculatoare de la Oregon State University.

  Nguyen a lucrat alături de Alan Wang, alt profesor asociat de inginerie electrica si calculatoare, la construirea primului prototip.

  Prototipul, numit WiFO, utilizează LED-uri care depăşesc spectrul nostru vizual şi crează un con de lumină invizibil, cam de un metru pătrat, în care datele pot fi recepţionate.

  Pentru a remedia problema ariei de utilizare, cercetătorii au creat un sistem hibrid care poate comuta între mai multe transmitătoare LED, instalate pe tavan şi pe sistemul WiFi existent.

  Sunt de părere că sistemul WiFo poate fi transformat cu uşurinţă într-un produs vandabil, în prezent fiind căutată o companie interesată de dezvoltarea şi licenţierea acestei tehnologii„, a adăugat Nguyen.

  Sistemul poate efectua un transfer de până la 100 Mbps.

  Cu toate că anumite sisteme WiFi au transferuri similare, această lăţime de bandă se împarte la numărul de dispozitive conectate, fiecare utilizator primind între 5 şi 10 Mbps, în vreme ce sistemul hibrid poate livra 50-100 Mbps pentru fiecare utilizator, spun cercetătorii.

  În casele unde smartphone-urile, tabletele, calculatoarele, sistemele de gaming şi televizoarele se pot conecta la internet, sporirea lăţimii de bandă ar elimina problemele precum streaming-ul video care se blochează.

  Receptorii sistemului sunt compuşi din fotodiode care costă mai puţin de un dolar fiecare, iar acestea pot fi conectate prin portul USB al sistemelor actuale sau încorporate în laptopurile de ultimă generaţie, tablete şi smartphone-uri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.