More

  Google lansează un serviciu de achiziţionare a patentelor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a anunţat lansarea unui nou serviciu experimental, de achiziţionare a patentelor.

  Serviciul solicită propuneri, de la companii şi persoane, care vor să îşi vândă patentele pe care le deţin.

  Principalul motiv pentru care Google a iniţiat acest experiment, pe care compania îl numeşte „Promoţia de achiziţionare a patentelor„, este de a descuraja „samsarii”. Acestia cumpără proprietatea intelectuală de la inventatori şi mici firme, care consideră procesul foarte greoi.

  Desigur, motivul real este de a câştiga un nou calup de patente care ar putea fi foarte folositoare pentru Google, în viitorul apropiat, când apar litigiile.

  Intervalul pentru listarea patentelor, oferite spre vânzare, va începe pe 8 mai şi se va sfârşi pe 22 mai, ceea ce înseamnă că cei interesaţi vor avea un scurt timp la dispoziţie pentru a analiza ofertele.

   

  Odată ce Google va închide portalul, va analiza fiecare patent înscris şi va anunţa fiecare deţinător de patent, dacă este interesat de încheierea unui contract, până la data de 26 iunie 2015.

   

  Compania preconizează că va putea finaliza procesul de achiziţionare a patentelor, cu indulgenţă, la finalul lunii august.

  Google îşi lasă o „portiţă”, catalogând „Promoţia de achiziţionare a patentelor” drept „un experiment” şi notează faptul că ar trebui văzut drept „un proiect ce ţine în proporţie de 20% de avocaţi„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.