Profitul Samsung scade 39 de procente din cauza concurenţei

Cristian Gănescu
- 29.04.2015, 12:02 în Evoluţie
0

SHARES

Samsung Electronics a făcut publice cifrele primului trimestriu al acestui an, profitul scăzând drastic, din cauza concurenţei acerbe pe segmentul smartphone-urilor.

Performanţa este una la polul opus celei înregistrate de Apple, care a cunoscut o creştere de aproximativ 27 procente.

Compania Sud – Coreeană a raportat un profit de 4,35 miliarde dolari, o scădere de 39 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. A fost o performanţă sub aşteptări, Samsung estimând un profit mult mai mare. Veniturile au scăzut cu 12 procente, de la an la an.

Vânzările dispozitivelor smartphone au fost influenţate de concurenţă, Apple răpind o parte dintre clienţii producătorilor mai mici a dispozitivelor cu Android, dar Samsung porneşte pe o notă optimistă, apreciind o redresare în cel de-al doilea trimestru, mizând pe vânzările Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge.

Compania mai spune că există posibilitatea ca vânzările de tablete şi smartphone-uri să stagneze, din cauza sezonalităţii. Pe de altă parte, cererea de televizoare de ultimă generaţie şi a aparatelor de aer condiţionat va creşte în cea de-al treilea trimestru, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru a ajuta Samsung Electronics per total.

Profitul operaţional înregistrat în primul trimestru de companie, pe unităţile mobile, a cunoscut o scădere de 57 procente de la an la an. Profitul marginal operaţional a crescut cu 10,6 procente, de la trimetru la altul, compania atribuind acest aspect vânzărilor dispozitivelor smartphone mid-range.

Samsung Electronics planuieşte să continue creşterea profitului, prin diminuarea cheltuielilor de marketing.

 

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!