More

  Samsung este, din nou, lider mondial în producţia de smartphone-uri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung a depăşit Apple. Studii indică faptul că a urcat pe primul loc, cu un număr de 83,2 milioane de unităţi livrate în primele trei luni ale anului 2015.

  Livrările Apple au scăzut la 61,2 milioane de unităţi, între lunile ianuarie şi martie 2015, poziţionând Apple pe locul al doilea, după Samsung, ambele companii devansând Lenovo/Motorola, plasate pe locul al treilea.

  Livrările acestora, însumate, ajung la 18,8 milioane de unităţi, pe aceeaşi perioadă de timp. Pe locul patru este Huawei, care a avut un volum de 17,3 milioane de unităţi livrate.

  Aceste cifre au fost furnizate de Strategy Analytics, care a corelat şi cota de piaţă pentru cei mai importanţi producători de smartphone-uri. Samsung deţine 24,1 procente din cota de piaţă la nivel global, urmat de Apple, cu o cotă de piaţă de numai 17,7 procente, Lenovo/Motorola cu 5.4 procente, precedate de Huawei cu 5 procente.

  Strategy Analytics a dat publicităţii cifre despre numărul de dispozitive mobile – o cifră care nu se limitează numai la smartphone-uri – livrate la nivel mondial.

  Aceste cifre au dezvăluit cum Microsoft începe să performeze, ceea ce nu este o veste tocmai bună. La începutul anului 2015, Microsoft avea 33,7 milioane de dispozitive livrate, scriptic, în scădere cu 33 procente, la finalul anului 2014, având o cotă de piaţă de 7,6 procente.

  În total, s-a estimat un număr de 445 milioane de dispozitive, care au fost livrate numai anul acesta.

  Rămâne de văzut cum va fi influenţată piaţa smartphone-urilor pe viitor, mai ales acum, când Microsoft a anunţat că Windows 10 va putea rula aplicaţii Android.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.