More

  Cum se traduce harta emoji pe Instagram

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aproximativ 40% dintre comentariile de pe Instagram conţin cel puţin un emoji, făcând din aplicaţia de photo-sharing un set de date prin care se poate analiza modul în care oamenii folosesc simbolurile expresive pe telefoanele lor.

  Imaginea de mai sus, publicată recent de Instagram, traduce, de fapt, relaţiile dintre emoji.  Acele emoticonuri aflate în centru sunt cele pe care le folosesc utilizatorii zi de zi, iar pe celelalte le folosesc mai rar.

  Poate fi sesizat faptul că deja aceste emoticonuri ţin locuri cuvintelor.  Spre exemplu, „persoana care ridică ambele mâini ca şi când ar sărbători”, este adesea folosit pentru a desemna #aşteaptăpuţin, #doaraşteaptăpuţin, #nuovaface, #darăspicat, #fiibinecuvântat, #amauzitdestule sau #acestaestedoarînceputul.

  Cercetarea vine pe fondul dezbaterii cu privire la posibilitatea ca aceste emoji să constituie un limbaj, mai ales pentru că au o mare importanţă asupra telefoanelor Android şi iPhone. Evident, ele sunt utilizate pentru exprimarea ideilor, dar emoji nu au o structură gramaticală şi nici nu se ştie concret care este semnificaţia fiecărui element în parte.

  „Îmi plac emoji, sunt distractive. Dar, acestea nu reprezintă un limbaj, sunt un joc de şarade.”, a declarat recent lingvistul Arika Okrent pentru Washington Post.

  Analiza Instagram sugerează, totuşi, emoji reprezintă înlocuirea unor forme de jargon digitale clasice, inclusiv „omg”, „haha” sau „xoxo”. Aceste cuvinte au dispărut odată cu apariţia emoticoanurilor. De fapt, acesta este chiar unul din motivele pentru care Instagram a adăugat recent hashtag cu emoticonuri.

  Emoji se traduc cu uşurinţă în diferite limbi, fapt ce explică popularitatea lor. Totuşi, utilizarea încă variază foarte mult în întreaga lume. Instagram a constatat că Finlanda este care utilizează cele mai multe emoticonuri pe conversaţie. Vorbim despre două treimi din text care să conţină cel puţin unul dintre personaje. Japonia se află pe locul doi la utilizarea emoji, pe cânt SUA se clasează pe locul 3.

  În graficul de mai jos poţi sesiza care este rata de utilizare a emoticonurilor pe Instagram în funcţie de ţară.

  emoji-use-by-country-on-instagram-portion-of-text-containing-at-least-one-emoji_chartbuilder

   

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.