More

  Google îţi numără caloriile din farfurie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google ar putea fi instrumentul cel mai bun care te-ar putea ajuta să ţii în frâu kilogramele în plus.

  Compania are în curs de dezvoltare un nou proiect de inteligenţă artificială care va identifica imagini cu produse alimentare postate pe Instagram, iar apoi îţi va spune numărul de calorii incluse în masă.

  Sub numele de cod Im2Calories, instumentul a fost anunţat săptămâna trecută la Rework Deep Learning Summit.

  Citeşte şi: Ai şters din greşeală un fişier? Iată cum îl poţi recupera

  Potrivit unui raport creat de Popular Science, cercetătorul Google, Kevin P Murphy, a dezvăluit un proiect care utilizează „algoritmi sofisticaţi de învăţare profundă pentru a analiza o fotografie cu mâncare şi pentru a estima câte calorii are plating-ul.”

  Într-un astfel de exemplu, sistemul analizează imaginea şi numără „două ouă, două clătite şi trei felii de bacon.” Chiar dacă aceste produse alimentare nu sunt unităţi de măsură universale, sistemul ar putea evalua mărimea fiecărui produs alimentar în raport cu farfuria.

  Citeşte şi: Nu ai acces la Internet? Google Maps şi YouTube vor funcţiona offline

  Murphy spune: „Pentru mine este evident că oamenii doresc cu adevărat acest lucru şi, mai mult decât atât, acest lucru este foarte util.”

  Acesta este de acord că programul ar putea să nu dea cele mai corecte calorii în primele încercări, dar se va îmbunătăţi pe măsură ce oamenii îl vor folosi tot mai mult şi îşi vor împărtăşi rezultatele. Murphy nu a dat mai multe detalii cu privire la momentul în care noul instrument va fi disponibil.

  În timpul prezentării, acesta a declarat că: „dacă va funcţiona doar 30% din timp, este suficient ca oamenii să începe să îl utilizeze, întrucât datele vor fi adunate, iar serviciul va fi îmbunătăţit în timp.”

  Citeşte şi: Google îţi răspunde la întrebare înainte să o termini de formulat

  Utilizatorii pot corecta software-ul, în cazul în care programul confundă ouăle prăjite cu ouăle fierte. Im2Calories poate fi popular, în special în Statele Unite unde obezitatea rămâne o criză. Chiar dacă datele furnizate de Im2Calories nu sunt complet corecte, Murphy consideră că noul sistem va avea un impact puternic asupra utilizatorilor.

  Într-o conversaţie cu CNET, purtătorul de cuvânt al Google, Jason Freidenfelds, a spus că algoritmii pentru Im2Calories sunt încă în stadiul de cercetare şi că nu există „niciun plan de produs efectiv în acest stadiu.”

  Cu toate acestea, un raport al The Verge scoate la iveală faptul că Jurnalul alimentar inteligent al Google este, de fapt, „destul de prost”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.