More

  Tot ce trebuie să ştii despre trecerea la Windows 10

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După cum am anunţat, Windows 10 (pentru PC) va fi disponibil începând cu 29 iulie 2015, actualizarea fiind GRATUITĂ!

  UPDATE: Iniţial, au existat informaţii conform cărora, utilizatorii care deţin copiile piratate ale sistemului de operare Windows 7 şi Windows 8 vor putea beneficia de actualizarea la Windows 10 GRATUIT. Microsoft a clarificat informaţia spunând că toate copiile piratate ale sistemelor de operare Windows 7 şi 8 vor putea beneficia de actualizarea la Windows 10, dar vor fi tratate în continuare ca sisteme de operare care nu sunt originale.

  Imediat după anunţul Microsoft, tuturor utilizatorilor, care au Windows 7 şi Windows 8, le-a apărut o iconiţă care le sugerează actualizarea la noul sistem de operare Windows 10.
  windows10-actualizare
  Timp de un an după lansare, Windows 10 va fi o actualizare GRATUITĂ pentru oricine are o COPIE ORIGINALĂ a sistemului de operare Windows 7 sau 8.1. Noul sistem de operare va fi disponibil, potrivit spuselor celor de la Microsoft, în 190 de ţări.

  Citeşte şi Windows 10 va putea rula aplicaţii Android

  Dacă doreşti să rezervi o copie a acestei actualizări, trebuie să accesezi iconiţa care apare pe bara de utilităţi, iar pe 29 iulie, descărcarea sistemului de operare va începe automat. După ce se finalizează descărcarea, sistemul de operare va fi actualizat.

  Intenţia Microsoft este evidentă. Compania doreşte o actualizare la scară largă pentru a avea o targetare mai bună care să ajute dezvoltatorii, la fel cum procedează Apple cu noua versiune iOS.

  Citeşte şi Windows 10 va fi ultima versiunea lansată de Microsoft

  De ce să treci la Windows 10?

  Pentru cei care nu ştiu încă ce aduce nou Windows 10, vom evidenţia principalele caracteristici, care par a fi interesante.

  1. Interfaţa foarte apreciată rămâne neschimbată

  Interfaţa viu colorată pe care o găsim pe Windows 8 va fi păstrată şi pe Windows 10, cu menţiunea că acum va fi mai uşor de utilizat de pe dispozitivele desktop. În plus, meniul butonului de START a revenit!

  2. Aplicaţii moderne

  Aplicaţiile, cunoscute la un moment dat sub numele de aplicaţii Metro, pot rula în Windows, de pe desktop, iar sistemul de operare se adaptează în funcţie de modurile în care perifericele sunt ataşate, un aspect foarte util pentru dispozitivele tip tabletă 2 în 1.

  3. Aplicaţii universale pentru toate dispozitivele

  Windows 10 beneficiază de viziunea Microsoft pentru aplicaţiile universale, care rulează pe orice dispozitiv, de la desktop, laptop, tabletă, până la smartphone şi consola Xbox One.

  Citeşte şi Microsoft: Windows 10 pentru telefoane nu se va lansa vara aceasta

  4. Asistent Digital Cortana

  Cortana  este un asistent personal care ajută utilizatorii să navigheze pe internet. Microsoft spune despre Cortana că va supraveghea utilizatorii şi îi va ajuta ori de câte ori este cazul.

  5. Browserul Edge înlocuieşte Internet Explorer

  Internet Explorer este înlocuit de browserul Edge, cunoscut iniţial drept „Project Spartan„. Noul browser va fi exclusiv pentru Windows 10 şi vine cu o serie de funcţionalităţi noi.

  6. Există versiuni de Windows 10 pentru toate dispozitivele

  Windows 10 va fi prezent pe fiecare platformă importantă. Vor exista 7 versiuni de Windows 10, ceea ce înseamnă că este cu adevărat un sistem de operare care unifică toate platformele.

  Cele şase versiuni ale sistemului de operare, anunţate de Microsoft sunt:

  » Windows 10 HomeWindows 10 MobileWindows 10 ProWindows 10 Enterprise,  Windows 10 Mobile EnterpriseWindows 10 Education şi vom mai avea o versiune pentru Xbox One.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.