More

  Nu o să îţi vină să crezi ce foloseşte Coca-Cola pentru a-şi crea sticlele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Coca-Cola nu îşi mai produce acum sticlele din petrol, a anunţat compania la o expoziţie de mâncare de la Milano.

  Numită PlantBottle (Sticla din plante), ambalajul diferă prin faptul că este creat 100% plastic derivat din trestie de zahăr.

  „Primul ambalaj din plastic sută la sută reciclabil este creat parţial din plante, este folosit şi funcţionează întocmai ca un pet din plastic normal, dar lasă o amprentă mai mică asupra planetei şi asupra resurselor limitate”, precizează compania în anunţ.

  Citeşte şi : Domenii pentru fiecare față veselă: Coca-Cola împrăștie fericire online

  Noua tehnologie acoperă 30% din ambalajele companiei din America de Nord şi 7% din nivelul global, precizează Coca-Cola.

  Ambalajul nu este în totalitate nou. O altă versiune a fost lansată prima dată în 2009, dar la acea vreme, era din 30% plastic, potrivit Business Insider. Acum este creat 100% din plastic derivat din trestie de zahăr.

  „Până acum, mai bine de 35 de miliarde de ambalaje PlantBottle au fost distribuite în aproximativ 40 de ţări”, anunţă Coca-Cola.

  Citeşte şi: FOTO! Cum a fost văzută Coca-Cola în lume din 1891 până în prezent

  „Tehnologia a reuşit să ne ajute să eliminăm potenţialul a mai mult de 315000 de tone metrice de emisii de dioxid de carbon echivalent cu cantitatea de dioxid de carbon emisă de arderea a mai mult de 743000 de barili pe petrol şi să salvăm mai mult de 36 de milioane de galoane de gaz.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.