More

  Piaţa dispozitivelor hibrid este în creştere

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vânzările dispozitivelor hibrid vor atinge 21,5 milioane unităţi în anul 2015.

  Dispozitivele hibrid vor înregistra o creştere de 70%, anul acesta fiind preconizată atingerea a 21,5 milioane de unităţi livrate, potrivit noilor cifre furnizate de Gartner.

  Citeşte şi Planul INGENIOS al Apple de a salva iPad-ul aflat în cădere liberă

  Dispozitivele 2 în 1, de tipul laptop/tabletă vor ocupa 12% din piaţa laptopurilor, o creştere de 26% până în 2019, în detrimentul desktop-urilor, notebook-urilor şi a tabletelor.

  Consumatorii vor conduce „atacul” dispozitivelor hibrid, potrivit directorului companiei GartnerTracy Tsai, care spune că firmele se luptă pentru a vinde tehnologie marilor companii. Tsai mai spune că Windows 10 va avea un impact major anul acesta.

  Asus este, la momentul actual, cel mai mare producător de pe piaţa dispozitivelor hibrid, cu o gamă largă. În intervalul 2013 şi 2014, Asus a înregistrat o creştere de 263% pe acest segment de piaţă. Acest lucru a dat firmei 41% cotă de piaţă cu livrări de 3,1 milioane de unităţi.

  Citeşte şi Allview lansează tableta Wi10N PRO

  Asus trebuie să acţioneze rapid pentru a se menţine în frunte. În urma sa se poziţionează Lenovo, care a înregistrat un succes masiv prin targetarea acestui segment se piaţă.

  Pe al treilea loc se poziţionează HP, cu 800.000 de unităţi livrate, în creştere de pe locul 7, în anul 2013. Aici nu putem la socoteală tableta Surface, de la Microsoft, deoarece tastatura este opţională.

  Compania Gartner spune că această dinamică este una nefavorabilă pentru Apple şi Android, care îşi vă atacată piaţa tabletelor.

  Citeşte şi Actualizarea Android care blochează tableta Nexus 9

  Combinaţia dintre mobilitate, productiviate şi flexibilitate a fncţiilor touch şi a tastaturii, toate într-un singur dispozitiv, este foarte atractivă pentru utilizatorii notebook-urilor şi a tabletelor, care vor înlocui dispozitivele actuale cu un dispozitiv hibrid„, a mai adăugat Tsai.

  Vânzătorii de PC-uri se extind pe acest segment pe poziţii foarte bune pentru a concura cu vânzătorii de tablete Apple şi Android„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.