More

  Cum te păcălesc dezvoltatorii să le foloseşti aplicaţiile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Există o modalitate, foarte des folosită în rândul dezvoltatorilor, care te determină să le utilizezi aplicaţiile. De unele dintre ele, cel mai probabil ai şi uitat că mai există.

  O unealtă strategică în revitalizarea interesului pentru aplicaţii este actualizarea periodică. Aceasta este concluzia studiului iniţiat de un grup de cercetători italieni care au vrut să vadă în ce măsură actualizările atrag atenţia utilizatorului şi cât de eficientă este această strategie pentru aplicaţiile Android, comparativ cu iOS.

  Citeşte şi iOS 9 primeşte o lovitură imensă de la Android

  Studiul, cu numele „Managementul actualizărilor în aplicaţiile mobile. iTunes vs Google Play„, examinează performanţele înregistrate de aplicaţii la actualizare. Concluzia studiului este că actualizarea aplicaţiilor este o metodă mai bună de a mări numărul descărcărilor pe iOS, comparativ cu Android.

  Aceştia au analizat cele mai descărcate 1000 aplicaţii de pe iTunes şi Google Play, din cinci ţări din Europa, pe o perioadă de şase luni. Cel mai frecvent, o actualizare este iniţiată atunci când dezvoltatorul vede o tendinţă de scădere în utilizarea aplicaţiei respective, potrivit cercetărilor.

  Citeşte şi Cu Android M, durata de viaţă a bateriei va fi de 2X mai mare

  Rezultatele confirmă faptul că actualizările stimulează descărcările şi este mai probabil să fie lansată atunci când aplicaţia înregistrează o scădere. Noi interpretăm această descoperire ca o dovadă clară că dezvoltatorii folosesc actualizările ca o strategie de revitalizare„, relevă studiul.

  Dezvoltatorii Android şi iOS lansează actualizări cu o recvenţă care este caracterizată drept „extremă”, cu toate că actualizările sunt mai frecvente pe Android. Aplicaţiile din Google Play sunt actualizate, în medie, la fiecare 28 de zile, în vreme ce aplicaţiile pe iTunes primesc actualizări la fiecare 59 de zile.

  Autorii cercetării sugerează că lipsa unui „impact semnificativ” generat de actualizările aplicaţiilor din Google Play se reduc la lipsa unui proces de recenzie calitativă. Asta înseamnă că sunt lansate atât actualizările importante, cât şi cele mai puţin importante, la nivel de conţinut, iar actualizarea excesivă a unei aplicaţii diluează impactul global al descărcărilor.

  Citeşte şi Windows 10 Mobile primeşte funcţii noi

  Dacă vorbim despre aplicaţiile iOS, cercetătorii spun că dezvoltatorii folosesc actualizări minore, cum ar fi rezolvarea unor bug-uri şi mici ajustări, pe post de „unealtă strategică” pentru a spori performanţa aplicaţiei.

  Astfel, o aplicaţie iOS care primeşte o serie de actualizări minore este un semn că dezvoltatorul încearcă să combată pierderea interesului de către utilizator.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.