More

  Plantele, noua sursă de energie pentru telefoanele mobile şi Wi-Fi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se pare că există nenumărate moduri prin care putem produce energie în zilele noastre, una dintre acestea fiind extragerea sa din particulele de aer.

  Acum, Plant-e, o companie olandeză, a găsit o metodă prin care să valorifice energia din plante. Cercetătorii consideră că plantele au energia necesară pentru a încărcărca telefoanele mobile şi pentru a asigura iluminatului public, dar pot acţiona, de asemenea, chiar şi ca reţele Wi-Fi.

  Citeşte şi: Sfera de sticlă care poate revoluţiona energia solară

  Proiectul lor pilot denumit Starry Sky a fost lansat în noiembrie anul trecut lângă Amsterdam. Proiectul a reuşit să alimenteze mai mult de 300 de LED-uri stradale.

  Plant-e explică pe site-ul companiei cum funcţionează inovaţia:

  „Prin fotosinteză, o plantă poate produce materie organică. O parte din această materie organică este utilizată pentru creşterea plantelor, dar o mare parte nu poate fi utilizată de plantă şi este eliminată în sol prin rădăcini. În jurul rădăcinilor apar microorganisme care descompun compuşii organici pentru a câştiga energie.

  În acest proces, electronii sunt eliberaţi ca produs rezidual. Prin producerea unul electron pentru microorganisme, acestea donează, de asemenea, un electron, iar această recoltă de electroni poate fi folosită ca electricitate. Cercetările au arătat că planta nu este afectată de recoltarea de energie electrică, aşa că plantele vor creşte în continuare în timp ce noi ne folosim de energia electrică produsă de ele.”

  Citeşte şi: Mașina care rulează 1000 de ani fără să realimenteze

  Imaginează-ţi pentru un moment că ai o casă în centrul căreia creşte un copac, după care gândeşte-te că întreaga casă este alimentată cu energie de la copacul respectiv. Cum ţi se pare această idee?

  Această tehnologie cel mai probabil nu va fi prea curând pusă în aplicare. LED-urile sunt uşor de alimentat pentru că sunt foarte eficiente, folosind uneori cu până la 90% mai puţină energie electrică decât becurile obişnuite.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.