More

  De ce să nu îţi stabileşti diagnosticul pe Internet

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când vine vorba de medicină, uneori se pare că PC-urile noastre au stetoscop. Cu doar câteva bătăi de taste şi un click, ne verificăm simptomele într-o bază de date, în confortul propriei case.

  Totuşi, există un motiv pentru care medicii există şi trec prin ani de pregătire drastică. Potrivit cercetătorilor de la Harvard Medical School, atunci când ne verificăm diagnosticul online, avem o şansă din trei să aflăm răspunsul corect. Acest lucru înseamnă că în 70% din timp, cei care folosesc uneltele Web află diagnosticele cu acurateţe.

  Citeşte şi: Pericolul la care sunt predispuşi copiii care iau antibiotic

  Într-un interviu realizat de CBD News, liderul studiului, Ateev Mehrotra, a sesizat faptul că „Publicul este tot mai interesat în a utiliza Internetul pentru auto-diagnosticare, iar pentru asta folosesc verificarea diagnosticului. Am vrut să ştim dacă sfaturile primite le sunt utile.” Din păcate, răspunsul se află undeva între „oarecum” şi „nu chiar”.

  Împotriva faptului că multe dintre aceste analize de diagnostice sunt deţinute de spitale, şcoli de medicină, agenţii guvernamentale şi companii de asigurare, care, de regulă, au expertiza necesară de a da sfaturi medicale, tehnologia nu a reuşit încă să înlocuiască interacţiunea crucială dintre medic şi pacient şi procesul de examinare care duc la stabilirea unui diagnostic cât mai precis.

  Citeşte şi: Cum erau trataţi pacienţii în Epoca Medievală

  Pentru realizarea studiului, echipa lui Mehrotra a verificat 23 dintre simptomele verificate pe site-uri din 4 ţări, din SUA, Marea Britanie, Ţările de Jos şi Polonia. Site-urile au inclus Ask MD, iTriage, Narional Health Service din Marea Britanie şi încă unul de la Mayo Clinic. Cercetătorii au creat 45 de cazuri pentru sistemul online de verificare al diagnosticelor, cu semne pentru boli care duc de la cedarea ficatului, până la meningită. În vreme ce acestor pacienţi, care s-au prezentat cu aceste simptome serioase, li s-au prezentat diagnostice imediate în 80% din cazuri, de fapt aflarea punctului culminant s-a dovedit a fi provocatoare.

  Un diagnostic exact a fost prezentat ca o primă opţiune abia la a treia încercare, dar plaja a fost extinsă pentru a include cele mai bune trei rezultate, iar rata de succes a crescut la 51% şi la 58 % când au fost luate în considerare 20 de boli potenţiale.

  Citeşte şi: MOARTEA ca STIL DE VIAŢĂ – Imagini cu puternic impact emoţional!

  Într-un interviu cu NPR, doctorul Iltifat Husain, a precizat că „Dacă sunt folosite corespunzător, aceste aplicaţii ar putea să le dea un semnal de alarmă pacienţilor. Stabilirea diagnosticului corect pe moment este foarte important, pentru că îţi dă de înţeles dacă este necesară îngrijirea medicală.”

  Concluzia dr. Husain a fost că „Site-urile care depistează simptomele nu ar trebui să fie cele care stabilesc diagnosticul final. Am petrecut până la 7 ani în şcoli de medicină şi rezidenţiat pentru a afla cum să depistăm diagnosticele, iar o aplicaţie nu va înlocui niciodată asta.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.