More

  Cum ne afectează smartphone-urile când nu le folosim

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În fiecare zi, dispozitivele mobile emit foarte multe semnale, dar nu foarte multe persoane sunt distrase de acestea.

  Academicieni de la Universitatea de stat din Florida au descoperit că notificările de pe smartphone ne distrag, chiar dacă nu le verificăm. Involuntar ne gândim la acele alerte, de unde ar putea fi, de la cine şi cât de importante sunt.

  Citeşte şi TOP 5 motive pentru care copiii aleg dispozitivele mobile

  Cu toate că aceste notificări sunt de regulă foarte scurte, pot produce gânduri către sarcini total irelevante şi mintea să rătăcească, ceea ce demonstrat că afectează executarea sarcinilor„, este concluzia studiului.

  Pentru realizarea acestui studiu, un grup de voluntari au fost „bombardaţi” cu alerte. Aceştia nu au fost înştiinţaţi dinainte că le vor primi. Cei care au  primit notificările au fost mai puţin productivi şi au făcut mai multe greşeli.

  Citeşte şi Siguranţa pe Internet: Cum îti protejezi copilul vara aceasta

  Cercetătorii au descoperit că numai prin recepţionarea unei alerte poate fi un element perturbator la fel de mare ca realizarea unei conversaţii telefonice sau ratarea unui apel.

  În concluzie, dacă doriţi să duceţi la bun sfârşit o sarcină şi să faceţi progres, atunci mai bine ignoraţi toate sunetele de la notificările şi alertele care vin de la smartphone, poate chiar să îl închideţi cu totul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.