More

  Cum te epuizează mental tehnologia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un nou studiu spune că tehnologia ne face să devenim mai activi decât suntem de fapt, dar medicii nu sunt de aceeaşi părere. Iată cum te epuizează mental tehnologia.

  Mulţumită tehnologiei, trăim vieţi mult mai sedentare decât o făceau străbunicii noştri, 67% dintre noi petrecem aproximativ 20 de ore pe zi stând pe scaun. Ceea ce înseamnă foarte mult, motiv pentru care ar trebui să te întrebi cât timp petreci, de fapt, făcând mişcare.

  Probabil petreci o oră la gimnastică dimineaţa, 30 de minute în picioare în autobuz spre muncă şi încă 10 minute mergând de la birou la toaletă şi înapoi.

  Citeşte şi: Pericolul la care sunt predispuşi copiii care iau antibiotic

  Poate mai mergi să discuţi cu un coleg de câteva ori pe zi şi faci o pauză de masă unde în cele din urmă ajungi să stai tot în şezut, iar seara când ajungi acasă, te relaxezi în faţa televizorului.

  Ar putea părea că te mişti suficient, iar la finalul zilei din cauza „vieţii ocupate şi active”, 54% dintre noi alegem să nu mai facem mişcare. Marea diferenţă dintre ceeea ce facem şi ceea ce credem că facem este, potrivit unui raport, se datorează dezvoltării tehnologiei şi a Internetului.

  Tendinţa de a verifica constant telefoanele şi calculatoarele, pentru a vedea dacă nu cumva am primit mesaje noi, notificări pe reţelele de socializare şi email-uri, ne fac să ne simţim în permanenţă epuizaţi, lucru ce poate fi confundat cu oboseala fizică.

  Citeşte şi: De ce să nu îţi stabileşti diagnosticul pe Internet

  83% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani îşi verifică telefoanele mobile înainte să se pună la somn şi 71% fac acelaşi lucru când se trezesc dimineaţa, ceea ce ne face să credem că am fost „activi” chiar dinainte să ne dăm jos din pat.

  Mai rău decât atât, când ne simţim obligaţi să aruncăm permanent un ochi pe email-urile de muncă în timpul programului, 45% dintre noi recunoaştem că ne simţim foarte ocupaţi. Chiar dacă le verificăm în timp ce stăm pe scaun sau pe canapea cu o pungă de chips-uri în mână.

  „Dezvoltarea tehnologiei înseamnă că suntem permanent băgaţi în priză, de la trimiterea mesajelor, la trimiterea email-urilor şi navigarea online, suntem epuizaţi mental”, spune Zoe Hellman, şef de sănătate publică la Weight Watchers UK.

  Citeşte şi: Cum ne afectează smartphone-urile când nu le folosim

  „Ajungem la băuturile cu zaharuri, la cafea şi batoanele de ciocolată pentru a ne reîncărca bateriile, facem puţină mişcare fizică sau chiar deloc pentru a arde surplusul de calorii şi adăugăm un stil de viaţă sedentar, care duce la creşterea procentelor în cazul obezităţii”, a mai adăugat Hellman.

  „Chiar dacă faci exerciţii fizice pentru 30 de minute pe zi, acest lucru nu este suficient pentru că tu de fapt eşti sedentar”, spune dr. Stuart Biddle, profesor de activitate fizică şi sănătate de la Universitatea Loughborough. „Activitatea fizică şi relaxarea au efecte independente şi trebuie văzute ca lucruri separate”, mai adaugă acesta.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.