More

  Cifrele Apple pe 2015: Vânzările iPhone, departe de aşteptări

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Marţi, Apple a anunţat cifrele în ceea ce priveşte vânzările de iPhone, iPad şi Mac. Acestea au fost departe de aşteptări, în special în ceea ce priveşte smartphone-urile.

  În timp ce compania depăşeşte aşteptările în ceea ce priveşte veniturile şi câştigurile, vânzările iPhone sunt mai mici decât ne-am aşteptat, adică vorbim despre o scădere de 7%.

  Iată care sunt cifrele potrivit raportului făcut public de Apple, marţi, 21 iulie 2015:

  VENITURI: 49,6 miliarde de dolari, în creştere cu 33% anual, faţă de aşteptările analiştilor de 49,4 miliarde de dolari.

  EPS: 1,85 dolari, în creştere cu 45% faţă de aşteptările analiştilor de 1,81 dolari.

  UNITĂŢI iPhone: 47,5 milioane, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar analiştii au preconizat vânzări de 48,8 milioane (au existat zvonuri că aşteptările se ridicau până la 50 de milioane de euro).

  UNITĂŢI iPad: 10,9 milioane, în scădere cu 18%, aşteptările analiştilor fiind tot de 10,9 milioane.

  UNITĂŢI MAC: 4,8 milioane, faţă de 4,9 milioane.

  ORIENTARE VENITURI: 49 miliarde de dolari – 51 miliarde de dolari, faţă de 51,06 miliarde de dolari aşteptările analiştilor.

  Una peste alta, cifrele sunt bune. Totuşi, analiştii au preconizat nişte cifre mult mai mari, lucru care nu s-a întâmplat potrivit raportului.

  CEO-ul Apple, Tim Cook a explicat de ce vânzările iPhone au fost sub aşteptările analiştilor:

  Citeşte şi: Ai iPhone sau iPad? Atenţie la cea mai mare înşelătorie

  „Firma a avut cu 600.000 mai puţine iPhone-uri la inventar, iar dacă acestea ar fi fost disponibile, Apple nu ar fi ratat în acest fel succesul deplin al iPhone-urilor. Aceste unităţi în plus ar fi dus la un extra de 396 de milioane de dolari venituri, întrucât preţul de vânzare mediu pentru un iPhone este de 660 de dolari.”

  Cook a fost totuşi optimist cu privire la viitorul iPhone. Acesta a precizat că Apple a avut cea mai mare rată de comutare de la Android vreodată. CEO-ul Apple a mai spus că doar 27% dintre persoanele care au avut iPhone înainte, au trecut la iPhone 6 sau iPhone 6 Plus. iPhone are o rată de loialitate mai mare de 86%, ceea ce înseamnă că există potenţial de creştere.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.