Audi, BMW şi Daimler achiziţionează serviciul de hărţi Nokia

Cristian Gănescu
- 22.07.2015, 13:21 în Aplicaţii
0

SHARES

Potrivit Bloomberg, Audi, BMW şi Daimler au căzut de acord asupra achiziţionării diviziei de hărţia de la Nokia, pentru suma de 2,7 miliarde de dolari.

Coaliţia producătorilor auto germani – Audi, Daimler şi BMW – va achiziţiona HERE, divizia de hărţi auto a companiei Nokia, potrivit unei informaţii publicate de WSJ.

Citeşte şi: Nu ai acces la Internet? Google Maps şi YouTube vor funcţiona offline

Companiile auto au căzut de acord să plătească 2,5 miliarde de EURO, o valoare cu mult mai mică faţă de cifrele vehiculate iniţial, de 3-4 miliarde. La începutul acestei luni, tratativele au ajuns într-un impas în ceea ce priveşte preţul şi modul de încheiere al afacerii.

Au fost şi alte companii interesate, inclusiv Uber şi compania chinezească Baidu, cât şi o reţea socială din China, dar au renunţat la negocieri.

Deja clienţi business ai diviziei Nokia, producătorii auto au avut un avantaj comparativ cu ceilalţi competitori. HERE oferă date şi hărţi pentru 80% dintre maşinile care au integrat sistem de navigaţie, atât în Europa, cât şi în America de Nord.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Lansare şi caracteristici

Nokia a construit această divizie prin achiziţionarea Navteq Corp., pentru suma de 8,1 miliarde de dolari, în anul 2008.

Tehnologia cartografierii este piatra de temelie pentru maşinile fără şofer, iar pe acest proiect se concetrează în prezent majoritatea producătorilor auto.

Tranzacţia va fi finalizată curând, iar anunţul va fi făcut cel ai probabil pe 31 iulie 2015.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!