More

  Primul smartwatch pentru nevăzători – Lansare şi preţ

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O companie tech, la început de drum, a anunţat recent că lucrează la primul smartwatch cu Braille. Cu sediul în Coreea de Sud, Dot vrea să dezvolte o tehnologie permisivă persoanelor nevăzătoare.

  „Până acum, dacă primeai un mesaj pe iOS de la prietenă, spre exemplu, trebuia să asculţi prin Siri, care îţi citeşte ce scrie, lucru care este impersonal”, a declarat CEO-ul Dot, Eric Ju Yoon Kim pentru Tech in Asia. „Nu ai prefera să citeşti singur şi să auzi vocea iubitei tale în mintea ta?”

  Citeşte şi: Maşinile viitorului – 11 concepte incredibile

  Condusă de continua lansare a produselor Apple, piaţa de smartwatch-uri şi de dispozitive smart (inteligente) a crescut exponenţial în ultima perioadă.

  Potrivit World Health Organization, există 285 de milioane de oameni cu probleme severe de vedere, dintre care 39 sunt declaraţi oficial nevăzători.

  În prezent, dispozitivele inteligente cu Braille sunt pe piaţă la preţul de 3.000 de dolari sau mai mult. Dot vrea să facă disponibilă această tehnologie la mai puţin de 300 de dolari.

  Acest produs va fi primul smartwatch creat special pentru nevăzători. Funcţionează cu un display Braille cu 3 „celule” de puncte care se schimbă continuu şi dezvăluie noi caractere Braille.

  Citeşte şi: Conceptul Samsung care ar revoluţiona siguranţa rutieră

  Dacă deţinătorul obişnuieşte să citească foarte repede, dispozitivului îi poate fi schimbată viteza de reîmprospătare a caracterelor Braille.

  braille

  Smartwatch-ul se poate conecta la orice dispozitiv cu Bluetooth şi poate converti orice text în litere Braille. Durata de funcţionare a bateriei smartwatch-ului este de 10 ore, după o singură reîncărcare.

  „90 % dintre persoanele nevăzătoare ajung aşa după naştere”, spune Kim, „iar acest lucru înseamnă că aceştia pierd accesul la informaţii dintr-o dată.”

  Dot aduce tehnologia modernă portabilă în folosul nevăzătorilor. Iniţial, compania va produce 10.000 de smartwatch-uri care vor fi disponibile publicului larg până la finalul acestui an.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.