Puterea de a îndura – Când vrei să te simţi normal din nou

Mădălina Gănescu
- 3.08.2015, 0:30 în Cultura
0

SHARES

Michael Strokes, în vârstă de 52 de ani, a făcut o serie de fotografii unor veterani de război, care au rămas fără membre, cu sau fără proteze. Bărbaţii şi femeile au pozat încrezător, în unele ipostaze fiind chiar dezbrăcaţi.

Deşi au fost lăsaţi infirmi pe viaţă în urma războiului sau nu mai au propriile mâini, soldaţii vor doar să se simtă normali din nou.

Înainte de a-i fotografia, Michael a purtat discuţii cu fiecare în parte, pentru a îi face să se simtă confortabil. Fotograful a pornit acest proiect în 2012, când l-a fotografiat pe soldatul armatei Americane, Alex Minsky, în vârstă de 26 de ani, care şi-a pierdut o parte din picior, când camionul în care se afla a trecut peste o bombă în Afganistan.

Citeşte şi: Smartphone direct pe piele, idealul tehnologiei portabile

14

Alex a avut multiple răni în urma accidentului, inclusiv un traumatism la cap, în urma căruia a suferit de depresie şi alcoolism la întoarcerea acasă. Totuşi, acesta şi-a găsit în cele din urmă tăria de a merge mai departe, s-a apucat de sală din nou, reuşind astfel să îi atragă atenţia lui Michael, care i-a cerut să îl fotografieze.

În loc să se izbească de un refuz, Michael a primit un răspuns pozitiv din partea lui Alex, fotografiindu-i ulterior muşchii şi tatuajele colorate.

Citeşte şi: Maşinile viitorului – 11 concepte incredibile

16

„Am vrut să mă apropii cu atenţie”, a declarat Michael pentru Daily Mail Online. „Am fost fotograf de fitness care a adăugat o tentă erotică acestor fotografii şi am vrut să îl fotografiez şi pe Alex la fel. Dar nu am vrut să îl pun nicio secundă în postura de a se simţi ruşinat. Acesta a fost puternic, aşa că l-am fotografiat ca şi când nu ar fi avut piciorul amputat”, a completat acesta.

11

La început, nu s-a acordat o mare atenţie fotografiilor cu Alex, dar după ce a scris Daily Mail Online un articol despre acest subiect, totul s-a schimbat. Good Morning America, The Today Show şi toată media importantă a început să îl caute pe soldatul sexy.

Fotografiile ce au urmat au servit Armatei Americane, Marinei şi Forţelor Aeriene.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!