More

  Virusul care face Mac-ul de la Apple bun de aruncat la gunoi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cercetătorii au creat firmware-ul „Thunderstrike 2„, un malware care poate infecta computerele Apple, iar acestea pot rămână infectate chiar şi după ce hardul a fost formatat şi sistemul OS X a fost reinstalat.

  Aşadar, s-a dus şi mitul potrivit căruia computerele Mac sunt imune la viruşi. Acum, posesorii de Mac-uri vor trăi cu o teamă permanentă.

  O echipă de hackeri a anunţat dezvoltarea primului virus firmware care este suficient de agil încât să treacă de sistemul de securitate Apple.

  Citeşte şi: Apple plănuieşte sfârşitul mesageriei vocale

  Atacul Thunderstrike 2 este livrat prin email sau printr-un dispozitiv periferic, cum ar fi un stick USB sau chiar un adaptor ethernet. Virusul atacă apoi computerul şi se instalează în option ROM ale perifericelor, iar în acest fel dispozitivele vor fi infectate chiar dacă nu sunt conectate la o reţea.

  De asemenea, firmware-ul nu poate fi şters decât dacă perifericul este dezasamblat şi reprogramat manual. Ce este şi mai periculos, este faptul că virusul nu poate fi detectat de niciun sistem de tip antivirus.

  Modul în care acest virus poate fi exploatat este incredibil, foarte multe facilităţi de cercetare, care folosesc OS X tocmai pentru securitatea ridicată, pot fi în pericol.

  Citeşte şi: Cum găseşti folderele ascunse pe Mac

  Cu toate acestea, cei care deţin computere Mac nu ar trebui să renunţe la ele atât de repede. Thunderstricke 2 este o versiune îmbunătăţită a virusului Thunderstricke, care a fost prezentat acum 6 luni, la Chaos Computer Congress în Germania. Singura diferenţă între cele două este că Thunderstricke 2 poate înfecta computerul de la distanţă, fără să a nevoie de acces fizic la unitate.

  Apple a luat la cunoştinţă pericolul şi s-a asigurat de toate măsurile pentru remedierea acestor vulnerabilităţi. Este probabil o chestiune de timp până când Apple va rezolva şi această ameninţare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.