More

  Ai Android-ul virusat? Află folosind această aplicaţie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung şi Google vor lansa lunar măsuri de securitate şi update-uri neanunţate. Cei care deţin Nexus ar putea avea noroc, întrucât Google poate rezolva update-urile pentru dispozitive fără să aibă piedici.

  LG s-a alăturat Google şi Samsung în ţinerea lunară sub control a Stagefright şi exploatarea sa în amănunt.

  Vulnerabilitatea de securitate este cunoscută drept Stagefright, iar acest bug poate expune un utilizator, compromiţându-i viaţa privată. În acelaşi timp, Samsung, cel mai mare producător de Android, şi-a luat angajamentul pentru a implementa o nouă actualizare de securitate pentru produsele sale.

  Citeşte şi: Ai dispozitiv cu iOS? Atenţie când descarci una din aceste aplicaţii

  Gigantul pune la dispoziţie personal de sprijin pentru conexiunea la distanţă şi oferă posibilitatea de a interacţiona cu dispozitivul utilizatorului, pentru a i se aplica patch-uri.

  Google a rezolvat problema imediat ce a luat la cunoştinţă de ea în aprilie, dar reţelele de telefonie nu le-au dat către toate dispozitivele încă, ceea ce înseamnă că multe dintre ele sunt încă vulnerabile.

  Primul astfel de update rulează deja pentru Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 şi Nexus Player. Potrivit cercetătorilor Check Point, dispozitivele Android care au cele mai mari probleme cu această vulnerabilitate sunt create de Samsung, LG, HTC şi ZTE, în vreme ce dispozitivele de la Google, Nexus, nu sunt predispuse niciunui pericol.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy Note 5: Imagini cu display-ul şi încorporarea stylus

  „Bănui că aceasta este singura cea mai mare actualizare de software din lume, din câte am văzut”, declară Adrian Ludwig, inginer de securitate Samsung la conferinţa Black Hat. Luna trecută, experţii în telefonie mobilă de la Zimperium au identificat vulnerabilitatea Stagefright, care le permite hackerilor să atace telefoanele folosind un simplu text.

  Mai mult decât atât, dacă utilizatorul nu este sigur dacă dispozitivul pe care îl deţine este vulnerabil la virus, există o aplicaţie pe Google Play Store numită „Stagefright Detector App”, care îi poate fi de real ajutor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.