More

  Ai dispozitiv cu iOS? Atenţie când descarci una din aceste aplicaţii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania de securitate FireEye pretinde că hackerii au găsit o metodă prin care să spargă dispozitivele cu iOS, cu ajutorul unei aplicaţii periculoase.

  A trecut vremea în care deţinătorii de dispozitive Apple se puteau simţi relativ în siguranţă, acum vremurile s-au schimbat.

  Până nu demult, majoritatea hackerilor se concentrau pe dispozitivele cu Windows, pentru că acestea constituiau cea mai mare ţintă. Totuşi, cercetătorii au găsit recent vulnerabilităţi la dispozitivele care folosesc sisteme de operare Apple, care le fac să fie o ţintă uşoară pentru hackerii experimentaţi.

  FireEye a realizat o analiză care pretinde că hackerii au găsit metoda prin care să spargă dispozitivele care rulează iOS, cu ajutorul unei simple aplicaţii descărcate în telefon.

  Citeşte şi: Ţii în mână un iPhone FAKE? Vezi cum îţi poţi da seama

  Compania a analizat intens 400 GB de date corporate care s-au scurs când hackerii au spart o firmă de securitate cibernetică, Hacking Team. Această scurgere de date a fost sesizată întrucât firma de securitate a lucrat cu câteva guverne, inclusiv Uzbekistan, Egypt şi Sudan.

  În vreme ce FireEye a avertizat mai demult cu privire la posibilitatea acestor atacuri, compania pretinde că descoperirea recentă este, de fapt, prima astfel de întâmplare petrecută în mediul laboratoarelor de teste. Atacurile mascate se întâmplă atunci când o persoană neştiutoare descarcă o aplicaţie periculoasă pe dispozitivul său Apple, dând click pe un link.

  „FireEye a dezvăluit recent 11 aplicaţii iOS prin care au fost realizate atacurile în cazul Hacking Team, depistând prima metodă prin care se ţinteşte asupra dispozitivelor iOS”, scrie inginerul Zhaofeng Chen în raportul FireEye.

  Citeşte şi: Cât cheltuieşte Apple pentru siguranţa lui Tim Cook

  În timpul cercetărilor au fost descoperite copii ale aplicaţiilor precum WhatsApp, Twitter, Facebook, Facebook Messenger, Google Chrom, Blackberry Messenger şi Skype.

  Odată instalată într-un dispozitiv Apple o astfel de aplicaţie periculoasă, acesta „comunică cu un server”, iar datele se scurg fără ca nimeni să îşi dea seama.

  Aşadar, recomandăm şi noi tuturor deţinătorilor de dispozitive cu iOS să îşi menţină dispozitivele actualizate şi să fie atenţi la ce aplicaţii descarcă în telefon.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.