More

  Ce a făcut Lenovo fără permisiunea utilizatorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Majoritatea utilizatorilor reinstalează sistemul de operare atunci când cumpără un calculator nou, tocmai pentru a evita orice programe bloatware care ar fi fost instalate de către producător.

  Ce este  bloatware? Bloatware este un termen atribuit tututor programelor care au foarte multe funcţii şi ocupă foarte mult spaţiu din hard şi pe care este puţin probabil să le foloseşti vreodată.

  Citeşte şi: Primele actualizari Windows 10 au fost lansate

  Recent, clienţii care au cumpărat calculatoare sau laptop-uri Lenovo au constatat că bloatware-ul apar şi se reinstalează, ascuns în fundal, chiar şi după o reinstalare a sistemului de operare Windows.

  Problema cea mai mare este că aceşti utilizatori nu au reinstalat sistemul de operare folosind un CD de recuperare de la Lenovo. Cu toate acestea, programele bloatware de la  producător apăreau din senin, chiar şi fără o conexiune la Internet.

  Unii ar suspecta că Lenovo foloseşte un rootkit, dar nu este deloc aşa. Acesta foloseşte o funcţie Windows numită Platform Binary Table (WPBT). Prin intermediul acestei funcţii, producătorul poate încărca programe care sunt necesare sistemului pentru a putea funcţiona la parametri optimi.

  Programele sunt stocate pe un mediu fizic din interiorul sistemului (o partiţie ascunsă de pe HDD sau SDD), iar sistemul de operare este instruit să instaleze acele programe automat.

  Citeşte şi: Ghid de securitate – Cum creezi parola perfectă

  Nu numai Lenovo foloseşte WPBT, dar numai Lenovo a fost prins că foloseşte această funcţie într-o manieră, ei bine, greşită. Mai mult, a ignorat linia furnizată de Microsoft pentru implementarea acestei funcţii.

  Există totuşi o soluţie pentru a opri instalarea automată a acestor programe de tip bloatware. Puteţi găsi multe astfel de tutoriale pe Internet, iar Lenovo a promis că va remedia această problemă pe viitoarele calculatoare care vor fi comercializate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.