More

  Ghid de securitate – Cum creezi parola perfectă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  16 minute – atât i-a luat lui Jeremi Gosney, CEO-ul Structure Consulting Group, să spargă 10.223 de parole.

  600.000 de hackeri – care intră pe Facebook zi de zi ca să încerce să spargă sistemul personal de securitate.

  Un miliard – atât ia un hacker de la băncile cu capital mic sau mediu din Europa şi SUA, în fiecare an.

  Nu îţi lăsa conturile să fie ţinta nimănui! Află cum poţi să creezi parola perfectă.

  Parola slabă: Este acea parolă creată doar din litere mici, din numele animalului de companie, ziua de naştere sau nume comune. Aceasta trebuie să aibă minimum 6 caractere şi uneori trebuie să implice un cuvânt din dicţionar.

  Parola medie: Este o combinaţie între litere şi cifre, de minimum 8 caractere, cu litere mari şi litere mici, eventual să includă o cifră şi un simbol şi niciun cuvânt din dicţionar.

  Parola puternică: Este o combinaţie între litere mici, majuscule, cifre şi simboluri, de peste 8 caractere, care conţine fraze inventate, fără cuvinte complete şi este schimbată regulat pentru a preveni expunerea sau spargerea de către hackeri.

  Cum să creezi parola perfectă

  1. Foloseşte litere mici şi mari, numere şi caractere de pe tastatură. George Shaffer, un expert în parole, spune că parolele de 8 caractere, care foloseşte numere, litere şi caractere de pe tastatură, nu va fi spartă pentru doi ani.

  2. Optează pentru lungime, nu pentru complexitate. De regulă, un hacker poate sparge o parolă de 10 caractere într-o săptămână, dar pentru una de 15 caractere are nevoie de cel puţin 10 ani.

  3. Nu folosi cuvinte din dicţionar, regionalisme, nume, adrese de email. Foloseşte fraze inventate, cum ar fi Dkjf9+fldmsrb1y, tradusă în „Derek jumped for glory and failed miserably”. Frazele inventate sunt mult mai uşor de ţinut minte decât nişte cuvinte fără sens.

  4. Ia-ţi un manager de parole

  Acesta îşi va aminti permanent toate parolele tale, aşa că tu nu trebuie să depui deloc efort. LastPass şi 1Password oferă, de asemenea, parole de siguranţă pentru telefonul tău, aşa că ia în considerare o parolă şi pentru dispozitivul mobil.

  5. Nu dezvălui detalii legate de parola ta nimănui. De asemenea, nu o scrie pe nicio hârtie care ar putea intra în posesia cuiva. Memoreaz-o sau ascunde-o bine de tot.

  6. Fii vigilent

  Atenţie la persoanele care se uită peste umărul tău atunci când scrii la calculator. De asemenea, nu lăsa laptopul singur pentru o perioadă lungă de timp. Dacă foloseşti conexiune Wi-Fi gratuită, asta nu împiedică pe nimeni să îţi afle datele, aşa că este crucial să ai o parolă.

  Cei mai buni manageri de parole

  1Password – Este disponibil la preţul de 40 de dolari.
  LastPass – Este un manager de parole gratuit, dar nu la fel de bun ca iPassword.
  KeePass – Este, de asemenea, gratuit şi este disponibil pentru mobil şi desktop, include un generator de parole aleatorii şi protejează împotriva keylogging.

  Asigură-te că ai ales o parolă diferită pentru fiecare cont pe care îl deţii. Nu vrei ca un hacker să îţi spargă o parolă şi să aibă acces la absolut toate datele tale. Aceştia muncesc din greu pentru a sparge parolele, aşa că nu trebuie să le uşurezi munca.

  Dacă ai şi alte sugestii de adăugat, te rugăm să o faci la secţiunea de comentarii, pentru o bună informare a fiecărei persoane care vrea să ţină hackerii la distanţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.