More

  Rulota INVIZIBILĂ, o nouă tehnologie dezvoltată de Land Rover

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Siguranţa rutieră devine din ce în ce mai importantă pe fondul numărului tot mai mare de maşini din trafic. Scurtarea timpului prin mărirea vitezei sfârşeşte de cele mai multe ori prin accidente mortale, cele mai multe dintre ele fiind rezultatul unor depăşiri riscante.

  Land Rover a dezvoltat o rulotă „transparentă” care are ca scop sporirea siguranţei rutiere pentru toţi participanţii la trafic, dar în special pentru cei care tractează o încărcătură.

  Citeşte şi: Exploride, asistentul tău „heads-up” la drum lung

  Producătorul auto britanic a prezentat „Rulota transparentă„, care are montată mai multe camere pe partea din spate, pentru ca imaginile să fie transmise către şofer, în oglinzile retrovizoare.

  Are acelaşi principiu pe care merge şi Samsung, care a dezvoltat un mod prin care oferă şoferilor din spatele tirurilor o imagine a traficului de pe contrasens, prevenind manevrele de depăşire riscantă.

  Inovaţia este folositoare în special proprietarilor de cai, care sunt obligaţi de foarte multe ori să transporte animalele în astfel de rulote special create pentru transportul animalelor.

  Dr. Wolfgang Epple, director al departamentului de tehnologie şi cercetare al Jaguar şi Land Rover spune: „Atunci când depăşeşti, instinctiv te vei asigura în oglinzile retrovizoare, dar dacă tractezi o rulotă, câmpul vizual îţi este obstrucţionat şi ai foarte multe unghiuri moarte„.

  Citeşte şi: Maşina cu autonomie nelimitată când e soare afară

  Proiectul nostru cu rulota transparentă cercetează modul în care putem oferi o vedere a vehiculelor din spate, fără a fi împiedicată de rulota care este tractată, indiferent de mărime sau de forma ei„.

  Rulota high-tech a fost echipată şi cu un sistem Check Cargo, care previne şoferii ori de câte ori încărcătura lor este în pericol.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.