More

  Maşina cu autonomie nelimitată când e soare afară

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  EVX este o companie startup care a dezvoltat un concept auto  numit Immortus.

  Acest concept al unei maşini coupe alimentată electric este parcă rupt din filmele ştiinţifico-fantastice. Pe toată suprafaţă vehiculului au fost amplasate panouri solare, respectiv pe capotă, acoperiş şi portbagaj. Niciun milimetru nu a fost ratat.

  Panourile solare generează suficientă electricitate pentru a menţine bateria la nivel maxim, fără întrerupere, dacă şoferul menţine o viteză constantă de apoximativ 65 km/h.

  Citeşte şi: Audi lansează un concept incredibil de maşină electrică

  Desigur, această autonomie nelimitată poate fi susţinută atâta timp cât soarele este pe cer şi ajunge la panourile solare, ceea ce înseamnă că cei care locuiesc în zone mai „umbrite” vor trebui să conecteze bateria pentru a fi încărcată.

  Dacă nu esti interesat de autonomie, Immortus poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 7 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 150 km/h. Panourile solare pot alimenta vehiculul de la energia solară şi în timp ce maşina stă în parcare, autonomia între încărcări este de 560 de kilometri, la viteze de peste 65 km/h.

  Un prototip funcţional nu a fost construit încă, dar un model al prototipului va fi prezentat în noiembrie la SEMA, care se va desfăşura în Las Vegas. Dacă vrem să vedem un prototip funcţional, vom mai avea de aşteptat cel puţin până la finalul anului 2016.

  Citeşte şi: Tesla confirmă lansarea modelului X SUV în septembrie

  Dacă totul va decurge conform planului, modelul Immortus nu va fi un simplu studiu în materie de design. EVX nu este interesat să intre într-o competiţie cu Tesla, dar doreşte să comercializeze nu mai mult de 100 de exemplare la un preţ de 365.000 de dolari bucata.

  Dar înainte de a-şi atinge scopul, compania trebuie să strângă aproape 1,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.