More

  Telefoanele noi pot avea un virus gata instalat

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dispozitivele smartphone noi vin cu malware deja instalat din fabrică. Se presupune că un smartphone nou trebuie să fie curat, fără niciun program malware sau alt tip de viruşi, dar nu întotdeauna acest lucru este valabil.

  Compania G Data, specializată în securitatea digitală, a identificat mai mult de 20 dispozitive care aveau malware instalat, cu toate că acestea erau comercializate ca dispozitive noi, potrivit unui raport publicat de companie. Mai mult, procesul de infectare al dispozitivelor nu pare a se produce în timpul fabricării dispozitivelor.

  Citeşte şi: Atenţie la malware-ul pentru dispozitivele iOS

  Cineva deblochează smartphone-ul şi instalează un program malware, după care blochează telefonul la loc„, spune Andy Hayter, de la G Data.

  Multe dintre aceste dispozitive sunt comercializate în Asia şi Europa prin intermediul distribuitorilor şi nu sunt vândute direct de către producător, mai spune Hayter.

  Dispozitivele care au fost afectate provin de la prodcători precum Xiaomi, Huawei, Lenovo, Alps, ConCorde, DJC, Sesonn şi Xido.

  Citeşte şi: Virusul care face Mac-ul de la Apple bun de aruncat la gunoi

  Compania G Data a contactat câţiva dintre producători, inclusiv Lenovo, al cărui dispozitiv Android S860 a fost găsit cu malware instalat.

  Ray Gorman, Directorul Executiv al Comunicărilor Externe de la Lenovo, a scris într-un email că dispozitivul analizat de către compania G Data provine de la un distribuitor. Malware-ul a fost instalat de terţe persoane, a mai scris acesta.

  Astfel de programe malware sunt încorporate în aplicaţii legitime, cum ar fi aplicaţia Facebook, aplicaţii care sunt preinstalate pe dispozitiv, spune Hayter. Malware-ul poate citi şi trimite mesaje text, poate instala alte aplicaţii, poate colecta şi modifica datele apelurilor, poate obţine date despre locaţii şi poate înregistra convorbirile, potrivit raportului G Data.

  Citeşte şi: Atenţie! Acest virus îţi cere bani pentru recuperarea documentelor

  Este imposibil pentru clienţi să scape de malware deoarece acesta este instalat în firmware-ul dispozitivului: „Poţi să scapi de el numai dacă deblochezi dipozitivul„, spune Hayter.

  Această problemă se manifestă încă din luna iunie a anului 2014, iar acest tip de malware se regăseşte pe dispozitivele Android accesibile ca preţ, fabricate de producătorul chinez Star.

  În anul 2014, Marble Security a depistat malware în aplicaţia Netflix, preinstalată pe dispozitive de la Samsung Electronics. Acel malware colecta informaţii despre cardul de credit şi parole, pe care le trimitea pe un server din Rusia.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.