More

  Proiect ambiţios al Microsoft în India: 500.000 de sate cu internet broadband

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu ocazia vizitei prim ministrului Indiei în SUA, Narendra Modi, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anunţat intenţia companiei de a aduce Internet broadband în 500.000 de sate din India.

  În luna noiembrie 2014, Microsoft a experimentat spectrul neutilizat dintre canalele TV, cunoscut şi ca „spaţiu alb„, pentru a furniza servicii de internet şcolilor din cartierul Srikakulam din Andhra Pradesh.

  Citeşte şi: Configuraţia Windows care îţi poate salva toate datele şterse

  Acum, compania a extins testarea şi în oraşul Varanasi, din provincia Uttar Pradesh. Satya Nadella a spus că Microsoft va lucra alături de guvern şi de instituţiile statului pentru a aduce Internet Broadband în 500.000 de sate, cu ajutorul acestei tehnologii.

  Proiectul este extrem de important pentru India. Statisticile indică faptul că 70% din populaţie ocupă aproape 640.000 de sate, ceea ce înseamnă un număr covârşitor al populaţiei rurale.

  CEO-ul Microsoft a declarat: Credem cu tărie că Internetul Broadband la preţ accesibil, coroborat cu potenţialul cloud computing, care poate fi valorificat din date, dezvoltă creativitatea, eficienţa şi productivitatea în guverne şi companii, indiferent de dimensiunea acestora„.

  Nadela a mai precizat că Microsoft va anunţa disponibilitatea serviciilor cloud furnizate de data center-urile din India.

  Citeşte şi: Codul Google are 2 miliarde de linii: Windows şi Facebook sunt infime

  O componentă esenţială a Make în India şi Digital India este de a aduce infrastructură de bună calitate, cu respectarea securităţii digitale a statului Indian, suveranităţii şi intimităţii şi reprezintă o mare realizare pentru noi„, a completat Nadella.

  Vizita primului ministru Narendra Modi în SUA s-a dovedit a fi extrem de fructuasă, pe lângă anunţul Microsoft de conectare a 500.000 de sate la Internet, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunţat echiparea a 400 de trenuri cu Internet Wireless.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.