More

  Metoda Leonardo da Vinci: Cum să te odihneşti suficient în doar 4 ore

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ciclurile de somn polifazice sunt, de cele mai multe ori, asociate cu numele unui geniu artistic faimos şi inventator al Erei Renascentiste, Leonardo da Vinci.

  Desigur, acesta avea nevoie de suficient timp pentru a-şi pune în aplicare ideile, timp pe care, de regulă, nu îl avea la dispoziţie.

  Fiind o persoană plină de resurse, totuşi, da Vinci ştia să îşi extragă acest timp din dozele zilnice de somn.

  Citeşte şi: Se filmează la prima peliculă pentru dispozitivele de realitate virtuală

  Acest plan implica împărţirea perioadei de somn din timpul nopţii în câteva părţi, făcându-l astfel polifazic, ceea ce se referă la practicarea somnului de mai multe ori într-o perioadă de 24 de ore.

  Astfel, da Vinci dormea câte 15 minute o dată la 4 ore. Drept rezultat, da Vinci îşi limita somnul la doar o oră şi jumătate pe zi. Timpul pe care îl economisea începând să-l utilizeze pentru munca sa creativă. Se spune că, da Vinci a folosit această metodă ani la rând, fără să se simtă vreo un moment obosit.

  Citeşte şi: Michael Fassbender în rolul lui Steve Jobs – O galerie foto inedită

  Se ştie că, în termeni fiziologici, cel mai potrivit interval pentru muncă şi creativitate este cel de după perioada de somn. Atunci, fiecare persoană poate lucra la capacitate maximă.

  Întrerupând activitatea la fiecare 4 ore pentru un pui de somn de 15 minute, reuşeşti să creşti capacitatea de a lucra, acest lucru întâmplându-se ca o consecinţă a odihnei.

  Anii de practică şi experimentarea a metodei lui Leonardo da Vinci ne-au permis să stabilim cele mai eficiente cicluri de somn pe parcursul a 24 de ore.

  Citeşte şi: 10 cele mai incredibile opere de artă de stradă din 2015

  » Somnul de 30 de minute la fiecare 6 ore ( metoda Dymaxion)

  » Somnul de 20 de minute la fiecare 4 ore ( metoda Uberman)

  » Somnul în timpul nopţii pentru 1.5 ore la fiecare 3 ore, iar apoi câte 3 cicluri de 20 de minute de somn pe perioada întregii zile ( metoda Fiecărui Om)

  » Somnul de 2 ore pe timpul nopţii, plus încă un somn de 20 de minute la amiază ( metoda Tesla)

  » Somnul de noapte de 5 ore, iar apoi de 1.5 ore la amiază ( metoda Siesta)

  Citeşte şi: 6 exerciţii pentru ochi pe care ar trebui să le faci zilnic

  Este bine să nu uităm, totuşi, că fiecare organism lucrează diferit, ca o consecinţă a diferitelor tipuri de somn polifazic care nu se potrivesc oricui.

  Dacă vrei să schimbi modul în care te odihneşti şi programul de lucru, este recomandat să nu conduci pentru o perioadă de timp şi să nu iei decizii foarte importante până când nu eşti absolut sigur că te-ai odihnit suficient şi nu există efecte adverse.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.