More

  Prima tabletă pentru nevăzători se lansează în curând

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când Louis Braille a inventat sistemul Braille în anii 1820, aceasta a devenit o unealtă fundamentală pentru milioane de persoane nevăzătoare din întreaga lume.

  Din păcate, aceste persoane au fost neglijate de revoluţia digitală. Smartphone-urile, tabletele şi e-book-urile rămân inaccesibile şi de cele mai multe ori nefolositoare pentru 285 de milioane de oameni nevăzătoare sau cu insuficienţă vizuală.

  Blitab, un proiect Vienez fondat de trei bulgari, aduce tableta special concepută pentru persoanele nevăzătoare sau care suferă de insuficienţă vizuală.

  Citeşte şi: Primul smartwatch pentru nevăzători – Lansare şi preţ

  Dispozitivul este asemănător cu un e-book, dar foloseşte o tehnologie pe bază de lochid pentru a crea, bule fizice care se ridică la suprafaţa display-ului pentru a forma textul necesar sau grafica necesară.

  Partea cea mai bună la această tabletă este că poţi folosi un stick USB sau un card de memorie pentru diferite tipuri de documente text, cum ar fi Word, .doc sau PDF şi Blitlab va converti şi va transpune pe display în Braille.

  Poate face acelaşi lucru şi în cazul paginilor Web şi hărţilor digitale. Mai mult decât atât, utilizatorii pot scrie li edita pagini via tastatura Braille Perkins.

  Citeşte şi: HTC One M9, placat cu AUR de 24 karate

  „În prezent, există câteva soluţii care sunt extrem de scumpe şi reprezintă doar o linie (de braille)”, spune Slavi Slavev, unul dintre co-fondatori.

  „Aceste dispozitive au fost concepute acum 40 de ani şi pentru că nimeni nu a mai venit cu alte alternativ, aceste sunt încă pe piaţă. Blitab este revoluţionar şi vrem să rezolvăm o problemă reală, iar asta ţine de alfabetizarea persoanelor nevăzătoare.

  Tehnologia este scalabilă aşa că putem pune imagini la care să folosim orice fel de reprezentare în relief, cum sunt hărţile sau grafica, figurile geometrice, pentru a servi ca unealtă de educare pentru persoanele nevăzătoare.”

  Blitab a câştigat nenumărate premii până acum şi a atras interesul instituţiilor precum Royal National Institute for the Blind din Regatul Unit al Marii Britanii, dar se află pentru moment încă la stadiul de prototip, cu o tentativă de lansare în 2016. Echipa este în căutare de dezvoltatori, distribuitori şi investitori. Dacă vrei să ajuţi îi poţi contacta aici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.