More

  Primul vehicul fără şofer ajunge pe drumurile publice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Acesta este primul vehicul fără şofer care va circula pe drumurile publice. Întrebarea este dăcă oamenii au suficientă încredere pentru a călători cu acest mijloc de transport.

  Wepod este vehiculul care a stârnit o dezbatere serioasă despre integrarea în trafic a vehiculelor fără şofer în Olanda. Acest microbuz electric va transporta pasagerii între oraşele Wageningen şi Ade, începând cu luna noiembrie a acestui an.

  Citeşte şi: Maşina Google care se conduce singură nu are nevoie de ştergătoare

  Microbuzul, cu o capacitate de şase locuri, se supune câtorva restricţii. Viteza maximă cu care se deplasează este limitată la 25 km/h şi nu va circula în perioada orele de vârf, pe timp de noapte sau pe timp de vreme nefavorabilă.

  O cameră de control va supraveghea vehiculul ori de câte ori acesta se află pe şosea, iar vehiculul va fi echipat cu tehnologii avansate cum sunt camere video, radar, laser şi GPS, care vor monitoriza atât vehiculul, cât şi mediul înconjurător.

  Dacă analizăm un pic situaţia, deja majoritatea lumii şi-a încredinţat viaţa unei maşini autonome. Până acum, aceste vehicule au circulat pe şine, lucrul care garanta traiectoria vehiculului. Cu alte cuvinte, această schimbare nu este una bruscă şi radicală.

  Citeşte şi: Tesla Model X SUV cu uşi falcon wing şi sistem de apărare bio-weapon

  Ca şi în cazul trenurilor autonome, microbuzul va avea rute fixe. Autorităţile doresc să extindă acest program şi în alte regiuni, începând cu luna mai a anului 2016, în funcţie de rezultatul pe care îl obţine vehiculul în stadiul de testare.

  Este evident că populaţia nu este pregătită în totalitate pentru pasul de a avea vehicule fără şofer, care să se deplaseze pe drumurile publice. Totuşi, cu paşi mici, acest proiect va deveni în viitor un lucru absolut normal.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.