More

  Cum vrea Apple să umanizeze asistentul personal SIRI

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple doreşte să îmbunătăţească asistentul personal Siri, iar cea mai nouă mutare în această direcţie este achiziţionarea unui start-up care dezvoltă tehnologia de recunoaştere a vocii.

  Compania Apple a confirmat, pentru publicaţia Financial Timesachiziţia start-up-ului VocalIQ, o companie dedicată dezvoltării unei tehnologii care permite asistenţilor digitali să înţeleagă dialogul cu interlocutorul uman.

  Citeşte şi: Apple face primul pas către display-ul „înfăşurat în jurul dispozitivului”

  VocalIQ doreşte să elimine repetiţiile care survin în interacţiunea dintre inteligenţa artificială şi utilizator.

  Cu toate acestea, Apple nu a spus exact cum are de gând să utilizeze tehnologia vocal IQ şi a ales un răspuns standard, oferit la orice achiziţie pe care compania o realizează:

  “Din când în când, Apple cumpără companii mai mici de tehnologie şi în general nu discutăm scopul sau planurile pe care le avem”.

  vocaliq

  Pentru cineva care doreşte „umanizarea asistentului personal în interacţiunea cu utilizatorul„, răspunsul oferit de biroul de presă este unul destul de rece. Oare răsunsul l-a oferit chiar SIRI?

  Cu toate acestea, nu este foarte greu să ne dăm seama despre direcţia în care Apple ar putea capacita această tehnologie. Pe site-ul VocalIQ aflăm că avantajul pe care îl are în faţa asistenţilor personali din ziua de astăzi este capacitatea de a pune întrebări utilizatorilor pentru a clarifica anumite întrebări, atunci când comenzile nu sunt clare, la fel cum ar face-o o persoană reală.

  Mai mult, îşi poate aminti răspunsurile oferite mai devreme şi ştie cum să îţi răspundă, în funcţie de context. Siri, Cortana şi Google Voice nu au capacitatea de a reţine întrebare pe care ai adresat-o mai devreme.

  Citeşte şi: iPhone 7 ar putea avea display 3D şi tastatură holografică

  Compania VocalIQ spune că nu ar trebuie ca utilizatorul să înveţe cum să utilizeze un asistent personal digital, ci asistentul digital trebuie să înveţe cum să vorbească cu utilizatorul.

  Este primul pas în dezvoltarea unei relaţii avansate între utilizator şi inteligenţa artificială. Să sperăm că Apple are de gând să rămână Apple şi nu se va tranforma cât de curând în Skynet.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.