More

  Google a devenit Alphabet: Ce trebuie să facă acum angajaţii

  Odată cu crearea noii companii părinte, pentru Google se produce şi o schimbare a conduitei la locul de muncă, iar schimbare este destul de mare.

  Credo-ul companiei Google, care până acum a fost „don’t be evil” (nu fi rău), nu mai apare în lista codului de conduită a companiei Alphabet.

  Noul cod de conduită a fost dat publicităţii după ce Google, alături de mai multe organizaţii, au trecut sub umbrela companiei părinte, denumită Alphabet.

  Citeşte şi: Cele mai tari 9 gadgeturi inventate în 2015

  Don’t be evil” a fost parte din Google mai mult de zece ani şi este prima din codul de condită a companiei. În vreme ce noua companie Alphabet nu foloseşte acest credo, efectul credo-ului nu a dispărut. Primul rând din noul cod de conduită spune că „Angajaţii companiei Alphabet şi a subsidiarelor sale ar trebui să facă ceea ce este bine – să respecte legea, să să comporte onorabil şi să se respecte unii pe ceilalţi„.

  Mai lipseşte şi un rând care face referire la modul în care compania ar trebui să funcţioneze, respectiv: „tot ceea ce facem şi are legătură cu munca de la Google va fi şi ar trebui să fie comparată cu cele mai înalte standarde şi conduite etice„.

  În mare, noul cod de conduită este mai generalist. Este o versiune minimalistă a codului de conduită al Google, în care sunt eliminate mai multe pucte pe care le regăseam în codul de conduită al Google, între care şi îndrumări despre consumul de alcool la locul de muncă sau discuţiile despre aducerea pisicilor la locul de muncă.

  Citeşte şi: Google foloseşte propriul motor de căutare pentru a face angajări

  Prin elaborarea unui cod de conduită generalist, Alphabet lasă loc companiilor subsidiare pentru a-şi dezvolta propriul cod de conduită, să dezvolte propria cultură corporatistă, care să fie diferită de cea a Google. Poate că unii dintre angajaţi vor hotărî că pisicile chiar îşi au rostul la locul de muncă.

  Chiar dacă Google se află sub tutela Alphabet, propriul cod de conduită rămâne acelaşi în mare şi îşi păstrează chiar şi motto-ul „don’t be evil„.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here