More

  22 de moduri inteligente prin care să economiseşti timp

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mulţi dintre noi ne găsim în situaţii în care nu mai avem timpul şi energia necesară pentru a duce la bun sfârşit ceea ce ne-am plănuit să facem într-o zi de muncă.

  Există nenumărate tehnici care ne pot creşte productivitatea. Iată cele mai eficiente 22 de moduri prin care poţi să economiseşti timp.

  » Decide ce este important – pentru că în 5 ani, 80% dintre ceea ce faci azi nu se va transforma în ceva concret. Nu vei face decât să fii ocupat, dar să nu ai rezultate.

  Citeşte şi:  Biroul cu bandă de alergat nu este o soluţie, spun cercetătorii

  » Dormi, mănâncă şi fă sport – pentru că asta te poate ajuta să îţi triplezi productivitatea, te vei putea concentra mai bine, vei fi mai motivat şi îţi vei creşte nivelul de energie.

  » Ţine cont de regula de 2 minute – dacă poţi face un lucru în 2 minute, cum ar fi să răspunzi la un email , fă-o acum. Dacă amâni pentru mai târziu, s-ar putea să piezi pentru o astfel de sarcină 5 minute sau mai mult.

  » Regula de 5 minute – cel mai bun leac împotriva procrastinării este să îţi stabileşti un ţel, nu doar pentru a-l bifa pe listă, ci pentru a lucra 5 minute la el. Vei afla că în majoritatea cazurilor nu vei avea nevoie nici de 5 minute pentru a reliza ceva ce ţi-ai propus.

  » Lanţul de productivitate Seinfeld – dacă vrei să fii bun la ceva, fă acel ceva în fiecare zi, inclusiv de Crăciun sau Paşte, fără excepţii!

  Citeşte şi: Prima tabletă pentru nevăzători se lansează în curând

  » Obiceiurile mici sunt cheia – se aseamănă oarecum cu regula de 5 minute şi te ajută să îţi stabileşti obiceiuri destul de repede.

  » Nu te baza pe memorie – Scoate totul din cap, chiar dacă eşti un geniu. Scrie pe un carnet, creează o listă cu lucruri pe care trebuie să le realizezi, ţine o evidenţă pe telefon sau vorbeşte cu Siri.

  » Foloseşte-te de cât mai puţine unelte – nu contează ce stilou foloseşti, de vreme ce înţelegi regula următoare. Până una alta, rezumă-te la un anumit tip de email, nu folosi mai multe şi încearcă să foloseşti aplicaţii care se leagă între ele.

  » Rutina bate ustensilele – ai nevoie de disciplină, iar asta înseamnă două lucruri: să planifici ziua de muncă de dimineaţă şi să scrii câte ceva despre activitatea ta în fiecare zi. Asta te va ajuta să te menţii sănătos, să prioritizezi corect lucrurile, să înlături sarcinile nefolositoare şi să faci ceea ce contează cu adevărat. Vei vedea că această tehnică te va ajuta să economiseşti ore din viaţa ta.

  Citeşte şi: Metoda Leonardo da Vinci: Cum să te odihneşti suficient în doar 4 ore

  » Împarte timpul – pentru 30 de minute ocupă-te strict de cea mai importantă sarcină a zilei. Nimic altceva nu contează: fără telefoane, email-uri, vorbit cu cei din jur, Facebook sau plimbat prin birou.

  » Poartă întotdeauna căştile – nu trebuie să asculţi muzică, dar vei descuraja oamenii să se apropie de tine.

  » Programează verificarea email-ului – nu citi email-urile la prima oră a dimineţii şi nu le citi după-amiaza, iar când o faci, fă-o de maximum 3 ori pe zi: la 11am, 2pm şi 5pm. Inbox-ul nu este o listă cu ceea ce trebuie să faci. Fă curat în el şi şterge tot ce nu te interesează.

  » Acelaşi lucru este valabil în cazul telefoanelor – nu fi disponibil permanent. Ţine-ţi telefonul pe silent şi găseşte un singur moment al zilei pentru răspuns la mesaje sau apeluri.

  Citeşte şi: 10 cele mai incredibile opere de artă de stradă din 2015

  » Grupează sarcinile mărunte – este vorba despre email-uri, telefoane sau Facebook sau orice alte activităţi care nu presupun mult timp.

  » Cele mai importante 3 sarcini – nu trebuie să ai mai mult de 3 situaţii de luat în seamă: un trebuie, 3 ar trebui, 5 aş putea. Începe cu cel mai important lucru la prima oră a dimineţii.

  » Voinţa este limitată – nu te gândi că voinţa te va ajuta să scapi de probleme. Ia cele mai importante decizii la prima oră a dimineţii, iar pe parcursul zilei deleagă arcini.

  » Cel mai important lucru – întotdeauna întreabă-te care este cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci, după care aplică regula 4.

  Citeşte şi: Doar 2% dintre oamenii de pe Planetă au rezolvarea la această problemă

  » Revino dacă este necesar – nu lustrui prea mult dacă vezi că treaba nu dă roade. Amână şi revin-o asupra sarcinii atunci când îţi vin idei noi.

  » Presiunea poate face minuni – foloseşte recompense sau angajament social.

  » Programează procrestinarea – creierul tău are nevoie de odihnă, iar uneori poate
  ai nevoie să vizionezi un serial sau să asculţi câteva sfaturi de dezvoltare personală.

  » Şterge, spune nu, ignoră – nu te lega de programări. Multe persoane te vor urî pentru asta, dar vei avea cu adevărat timp pentru lucruri relevante. Crezi că vei regreta asta peste 20 de ani sau că ai făcut ceea ce ţi-a plăcut cu adevărat?

  » Prefă-te că eşti incompetent – este un mod diplomat de a aplica regula de mai sus. Din când în când este bine să nu fii disponibil pentru orice situaţie şi să îţi mai vezi pur şi simplu interesul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.