More

  Porsche optează pentru CarPlay în loc de Android Auto

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit mai multor informaţii, Porsche a optat pentru platforma CarPlay, de la Apple, în detrimentul Android Auto, iar motivul ar fi probleme legate de confidenţialitate.

  Modelul Porsche 911 din 2017 va avea extrem de multe funcţonalităţi, dar platforma de la Google, Android Auto, nu se va număra printre acestea.

  Potrivit publicaţiei Motor Trend, producătorul Porsche a optat pentru platfrma auto de la Apple, denumită CarPlay, din cauza unor probleme de confidenţialitate: „Nu există niciun motiv, din punct de vedere tehnic, pentru care modelul 911/2 să nu poată rula Android Auto, dar există o singură problemă, de ordin moral„.

  Citeşte şi: Porsche Mission-E a fost prezentat la show-ul auto de la Frankfurt

  Mai mult, compania Google ar fi cerut producătorului Porsche să predea majoritatea datelor colectate, cum ar fi viteza, poziţia pedalei de acceleraţie, agentul de răcire şi temperatura uleiului, reviziile motorului, cu alte cuvinte o diagnoză generală, atunci când şoferul pornea platforma Android Auto.

  Porsche ar fi de părere că asemenea informaţii, care fac maşina specială, trebuie s rămână secrete. Mai mult, oferirea unor asemenea date unei corporaţii care dezvoltă un autoturism nu pare a fi o idee prea bună.

  Desigur, informaţiile indică faptul că Apple dezvoltă un autoturism, dar singurul lucru pe care compania doreşte să îl ştie este dacă maşina de deplasează atunci când CarPlay este activat.

  Citeşte şi: Tesla Model X SUV cu uşi falcon wing şi sistem de apărare bio-weapon

  Google a negat faptul că platforma Android Auto colectează un asemenea volum de date, declarând: „Pentru a clarifica această ştire, noi tratăm confidenţialitatea într-un mod foarte serios şi nu colectăm date pe care publicaţia Motor Trand le-a enumerat în articol. Utilizatorii pot opta pentru distribuirea informaţiilor pentru a îmbunătăţii experienţa de şofat„.

  Nu este pentru prima oară când par asemenea preocupări referitor la confidenţialitate. Mai mulţi producători auto au vrut să păstreze informaţiile departe de Apple şi Google, mai mult din motive financiare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.