More

  3 obiecte istorice misterioase care nu au explicaţie

  Istoria umanităţii se extinde pe câteva milenii, iar istoricii nu vor afla cel mai probabil toate secretele omenirii.

  Artefactele găsite în timpul săpăturilor arheologice ne determină să ne punem anumite întrebări la care nici cei mai mari experţi nu ne pot oferi răspuns.

  Iată 3 obiecte istorice misterioase descoperite pe parcursul anilor, la care istoricii şi arheologii nu au găsit încă răspuns.

  Sferele gigantice de piatră din Costa Rica

  Aceste sfere din piatră te intrigă nu doar pentru formele sferice perfecte, dar şi pentru faptul că nu li se cunoaşte originea sau scopul.

  Acestea au fost descoperite în 1930 de muncitorii care curăţau o plantaţie de banane într-o junglă. Legendele locale sugerează că sferele misterioase conţineau aur ascuns, dar când cineva a aruncat în aer una din ele cu dinamită, se pare că nu a găsit nimic.

  Nimeni nu ştie cine a creat aceste sfere şi de ce a făcut asta. Este posibil ca acestea să simbolizeze corpurile celeste observate în cultura antică sau ca obiecte de limitare a teritoriilor anumitor triburi.

  333

  Bateria din Bagdad

  Se pare că mesopotamienii ne-au dat de înţeles cum putem produce energia electrică încă dinainte ca aceasta să fie descoperită.

  În 1930, un artefact misterios a fost descoperit în timpul unor săpături arheologice în Bagdad. Cunoscută ca „Bateria din Bagdad”, aceasta era reprezentată de un vad de 13 cm, cu un buşon din fier în vârf. În interior a fost descoperit un cilindru, iar în interiorul acestuia încă o tijă de fier.

  În timpul examinării dispozitivului, experţii au ajuns la concluzia că aceasta era o baterie antică, capabilă să producă curent electric de un volt.

  222

  Mecanismul Antikythera

  Este unul dintre cele mai vechi mecanisme computerizate, probabil cel mai vechi computer analog din istorie, care are un design extrem de complex.

  După sute de ani de cercetare, istoricii au ajuns la concluzia că mecanismul a fost menit să arate poziţia Soarelui şi a Lunii şi mişcarea planetelor pe cer, ca de altfel să prezică şi eclipsele de soare sau de lună sau evenimentele cheie de pe Pământ, cum ar fi Jocurile Olimpice.

  111

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here