More

  HoloLens de la Microsoft disponibil din 2016 – Ce preţ va avea dispozitivul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft a încercat să scoată în evidenţă propriul dispozitiv de realitate augmentată, HoloLens, faţă de cele ale competitorilor.

  În vreme ce dispozitivul Oculus de la Facebook şi PlayStation VR de la Sony s-au concentrat pe modul în care realitatea virtuală creează noi oportunităţi pentru explorarea jocurilor, realitatea augmentată de la Microsoft demonstrează conceptul de interacţiune şi suprapunere peste realitatea noastră.

  Citeşte şi: Project X-ray de la Microsoft îţi transformă locuinţa într-un spaţiu din jocuri electronice

  Acum, compania Microsoft a dezvăluit ediţia pentru dezvoltatori, care va avea un preţ de 3.000 de dolari.

  Până acum, vestea despre ediţia pentru dezvoltatori a stârnit păreri pro şi contra, dar nu încape îndoială că aceste jocuri care combină realitatea cu jocurile video reprezintă o experienţă extrem de interesantă.

  Microsoft a realizat o demonstraţie la show-ul din New York, unde a transformat scena într-un câmp de luptă, unde utilizatorul se apără de atacurile mai multor roboţi virtuali.

  Citeşte şi: Se filmează la prima peliculă pentru dispozitivele de realitate virtuală

  Roboţii păianjen, cât şi ceilalţi roboţi generaţi de realitatea augmentată, sunt conştienţi de obiectele de mobilier care se află în cameră, iar aceştia pot fi mari cât întreaga încăpere. Aceştia pot fi distruşi de jucători cu ajutorul unor proiectile de foc.

  demonstratie-HoloLens

  Spre deosebile de kiturile pentru realitatea virtuală, care necesită un anumit suport pentru dispoztive, HoloLens este o unitate de sine stătătoare, care nu depinde de nimic altceva.

  Nu este clar ce componente hardware sunt folosite de către sistem, dar din informaţii ar fi vorba de un procesor x86, cu o rată de împrospătare de 60Hz şi 2GB RAM.

  Citeşte şi: Samsung Gear VR: Data de lansare, preţ şi specificaţii

  Au existat informaţii potrivit cărora HoloLens ar folosi un procesor personalizat Intel Cherry Trail, dar dacă această informaţie este corectă sau nu, viitorul kit pentru dezvoltatori nu constituie un aspect pe care studiourile Redmond vor să îl facă public, cel puţin nu pentru moment.

  Microsoft susţine şi faptul că a dezvoltat propria unitate de procesare holografică, bazată pe un design special cu silicon.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.