More

  Maşina de spălat care usucă şi împătureşte hainele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu toţii ştim cât de mare este bătaia de cap atunci când vine vorba de spălatul rufelor, cu uscatul, călcatul şi apo, împăturitul. Toate acestea sunt pe cale să fie doar o amintire urâtă!

  Maşinile de spălat ale viitorului vor usca şi apoi vor împături rufele care sunt introduse în cuvă, rezultatul fiind scurtarea timpului pe care „îl pierdem” cu spălatul rufelor.

  Citeşte şi: Cum îţi recuperezi banii pe electrocasnicele arse

  Totul a pornit ca un proiect de cercetare, în anul 2008. Acum, acest proiect a fost finalizat, iar rezultatul este uimitor. Anul viitor, colaborarea dintre firma Daiwa House şi companiile de electrocasnice Panasonic şi  Seven Dreamers vor începe să ofere posibilitatea precomenzilor, iar în 2017, primele maşini „beta” vor apărea în instituţiile mari.

  Planul este ca aceste maşini să intre în lanţul de comercializare până în anul 2019. Nu a fost dezvăluit niciun preţ pentru aceste maşini, iar prezentarea a fost trunchiată pentru a nu divulga modul în care hainele sunt împăturite.

  Cu toate că, video-ul nu oferă „secretul maşinăriei minunate”, la demonstraţia de pe scenă am putut observa un tricou proaspăt spălat, care a fost indentificat şi împăturit în câteva minute.

  Tehnologia folosită implică două componente separate: analizarea imaginilor şi robotica. Dacă aveam de-a face cu foarte multe haine, fiecare piesă de îmbrăcăminte necesită o tehnică diferită de împăturire, iar maşina rebuie să identifice ce fel de material este şi cum trebuie să îl împăturească.

  Citeşte şi: Scapă de zgârieturile de pe telefon cu aceste trucuri

  Deoarece îmbrăcămintea este foarte maleabilă, este nevoie de un nivel înalt de îndemânare şi dexteritate pentru ca un robot să realizeze această sarcină, comparativ cu manevrarea lemnului, plasticului sau a metalului.

  Cu toate acestea, demonstraţia de pe scenă a fost un real succes. Câteva minute mai târziu, maşinăria a scos un tricou călcat şi împăturit perfect. Echipa care a produs această maşinărie a promis că va divulga mai multe detalii, ceva mai târziu.

  rufe

  Cu o încărcătură de rufe, ciclul de spălare ar dura în jur de 7 ore, ceea ce ar însemna că ar trebui să setezi maşina de spălat înainte de a merge la somn, iar dimineaţă vei avea rufele curate, călcate şi împachetate, gata de aşezat în şifonier.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.