More

  Scandal Volkswagen: Proprietarii ar putea fi despăgubiţi financiar

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă faci parte din cei 11 milioane de proprietari ai maşinilor Volswagen implicate în scandalul software-ul care dă peste cap reglementările în materie de emisii poluante, ai putea fi despăgubit cu o contravaloare pentru valoarea pierdută a autoturismului.

  Aşa cum a anunţat ABC News, CEO-ul Volkswagen, Michael Horn, în faţa unui subcomitet al Congresului, Volkswagen ar putea despăgubi proprietarii cu maşini afectate, ca o modalitate de compensare pentru faptul că valoarea lor, la revânzare, va scădea destul de mult.

  Cu toate acestea, Horn a spus că Volkswagen nu le va restitui clienţilor banii. De asemenea, compania nu intenţionează să înlocuiească maşinile proprietarilor, pentru că, maşinile afectate pot fi conduse în condiţii de siguranţă (chiar dacă acestea eliberează noxe de până la 40 de ori mai mult decât standardul acceptat de US Environmental Protection Agency.

  Citeşte şi: Concept VW Tiguan GTE hibrid

  Acesta este doar un aspect din conferinţă susţinută de Horn astăzi. El a mai spus, de asemenea, că Volkswagen, ca şi companie, nu a avut la cunoştinţă de ceea ce se întâmplă, spunând în schimb că „dispozitivele de manipulare” care au făcut maşinile să treacă testele de emisii au fost puse în aplicare de către un număr mic de ingineri software pe care compania nu i-a indentificat.

  Asta este o menţiune pe care cel puţin un membru al congresului (Chris Collins, R-NY) a negat-o vehement. „Fie întreaga organizaţie este incompetentă când vine vorba de proprietatea intelectuală, şi nu cred asta sub nicio formă, fie ei sunt complici la cele mai înalte niveluri într-o acoperire masivă ce continuă şi astăzi.” a precizat Collins.

  În portofoliul Volkswagen regăsim 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

  Citeşte şi: Porsche Mission-E a fost prezentat la show-ul auto de la Frankfurt

  De asemenea, se pare că, în timp ce maşinile afectate vor fi în măsură să îndeplinească nivelul original de gaze, după rechemări şi reparaţii, maşinile vor suferi, de fapt, o scădere de perfomanţă uşoară. Horn a spus că la viteză maximă, poate scădea cu una până la 1.6 km pe oră – nu este ceva care va afecta majoritatea şoferilor, dar este ceva de luat în seamă.

  Efectele complete ale rechemării planificate de Volkswagen vor fi probabil dezvăluite peste o vreme, dar compania a zis că retragerea va avea loc începând cu 2016. Asta nu se va întâmpla peste noapte! Horn a mai precizat că retragerea completă ar putea dura cel puțin doi ani până la finalizare, iar asta pare a fi doar pentru vehiculele din SUA, reprezentând doar un procent, relativ mic, din totalul maşinilor afectate.

  Aproximativ 3,6 milioane de vehicule Volkswagen vor trebui să fie rechemate la service în Europa, pentru înlocuirea componentelor motoarelor diesel de 1,6 litri, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania, Martin Susteck.

  Citeşte şi: Volvo îşi va asumă vina pentru accidentele cu maşinile care se conduc singure

  Volkswagen crede că este suficientă repararea softului la vehiculele cu motoare de 1,2 și doi litri, dar pentru motoarele de 1,6 litri va fi necesară o adaptare tehnică majoră, a explicat Martin Susteck.

  Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

  Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operațiunea urmând să fie finalizată până la sfârșitul lui 2016, a afirmat miercuri noul director general al VW, Matthias Mueller.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.