More

  Volvo îşi va asumă vina pentru accidentele cu maşinile care se conduc singure

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Înaintea unui discurs pe care a trebuit să îl susţină Jakan Samuelsson, CEO-ul Volvo, în Washington DC, compania şi-a expus îngrijorarea cu privire la obstacolele ce stau în calea dezvoltării tehnologiei de auto-conducere printr-un comunicat de presă.

  Aşa cum a mai fost sugerat de producătorii de autoturisme şi experţii din industri, Volvo crede că principalele bariere sunt cele de reglementare, nu cele tehnologice.

  Volvo precizează în comunicatul de presă faptul că „îşi va asuma întreaga responsabilitate ori de câte ori una dintre maşinile produse de companie este în modul autonom”, ceea ce este, într-adevăr o veste foarte bună, întrucât asta îi poate determina pe toţi ceilalţi producători de autoturisme din această categorie să îşi asume, de asemenea, întreaga responsabilitate.

  Citeşte şi: Cum poţi întrerupe, curăţa şi şterge istoricul YouTube

  Spre final, Volvo mai spune că software-urile piratate sunt o ameninţare la viaţa oricărui pasager. Software-ul deţinut de Volvo este reglementat de Digital Millennium Copyright Act.

  volvo-drive-me-1.0

  Mai mult decât atât, software-ul autoturismelor care se conduc singure, odată modificat ar putea pune în pericol pasagerii şi pe toţi cei aflaţi în preajma vehiculului, deşi cercetătorii securităţii ar trebui să fie capabil să ajute la crearea unui cod sigur şi protejat de atacuri.

  La final, Volvo insistă ca agenţiile guvernamentale să ajungă la o concluzie cu privire la autoturismele care se conduc singure, astfel încât regulile să nu varieze de la un stat la altul.

  „Absenţa unui set de reguli înseamnă că producătorii nu pot crea teste credibile pentru a dezvolta maşini potrivite pentru toate cele 50 de state diferite din SUA”, precizează Samuelsson, potrivit comunicatului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.