More

  10 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu Android-ul tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Multe persoane îşi achiziţionează un smartphone performant, dar nu ştiu ce pot face cu adevărat cu acesta, în afară să trimită SMS-uri, să folosească Facebook sau email-ul.

  Iată 10 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu smartphone-ul Android.

  » Împărtăşeşte aplicaţii, contacte, fotografii şi muzică doar prin atingerea telefoanelor

  Android Beam îţi permite să schimbi aproape orice între dispozitivul tău şi un alt smartphone Android printr-o singură atingere. Totul, de la aplicaţii, contacte, muzică, video-uri, poze sau chiar melodii din Shazam. Verifică dacă ai NFC-ul activat. Mergi la Settings, în More sau Connections şi apasă pe Android Bean sau S Beam, chiar lângă opţiunea NFX.

  Citeşte şi: Cum vrea Google să mărească viteza de navigare pe mobil

  » Recunoaştere facială

  Pentru a o activa, mergi la Settings -> Security -> Screen Lock şi alege Face Unlock, după care fă-ţi o fotografie frontală. Poţi seta, de asemenea, un PIN de backup, în cazul în care recunoaşterea facială nu mai funcţionează, iar dacă încă te mai temi că o minte măreaţă ar putea să îţi deblocheze telefonul, poţi activa şi „Presence Check” care îţi cere să clipeşti.

  » Fă o captură de ecran

  Este foarte simplu! Apasă concomitent butonul de home, de pornire şi butoanele de volum sau pentru Galaxy S4, doar home şi pornire.

  » Dă telefonul pe silent cu mâna sau fă o captură cu palma

  Poţi face captură la unele smartphone-uri Android glisând pe ecran de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga. De asemenea, dacă vrei să dai dispozitivul pe silent, tot ce trebuie să faci este să aplici palma pe toată suprafaţa ecranului. Pentru asta, trebuie să te asiguri că Palm Motion este activ. Mergi la Settings -> My Device -> Motions and Gestures -> Palm Motion, unde vei găsi opţiunea Captură ecran şi Mute – pauză.

  Citeşte şi: Facebook lucrează la o platformă video asemănătoare Youtube

  » Creează un film cu pozele din telefon

  Telefoanele care rulează de la Android 4.3 în sus au capacitatea de a crea automat filme scurte prin editarea pozelor din dispozitiv. Procesul este puţin mai complicat decât celelalte trucuri, dar rezultatul final este foarte distractiv.

  Prima dată, mergi la aplicaţia Google+ şi activează Auto Backup din setări, astfel încât fiecare poză din telefon să fie salvată într-un folder privat de pe Google+. Apoi, în partea de sus a secţiunii „Photos”, dă click pe iconiţa mică ce are o cameră video. De aici încolo, poţi alege orice fotografii şi video-uri doreşti pentru a crea un filmuleţ, poţi schimba stilul, tema,muzia ce fundal, iar Google+ se va ocupa de restul.

  » Inversează culorile

  Trebuie doar să mergi la Settings -> Accessibility (sub „My Device” în Samsung) -> Negative Colors. Această funcţie îţi permite să utilizezi mai uşor dispozitivul atât pe timp de zi, cât şi noaptea.

  Citeşte şi: Ce se întâmplă în creierul uman când minţim

  » Căutare vocală

  Dispozitivul tău Android vrea să te ajute, aşteaptă doar comanda. Dă click pe iconiţa cu microfon din Google search sau spune „OK Google” şi trimite un email sau un text (spune doar „Scrie-i Anei, voi fi acolo în 5 minute”) sau pur şi simplu adresează orice întrebare la care doreşti un răspuns în bara de căutare.

  » Deschide tab-urile care sunt deschise pe celelalte dispozitive pe care le deţii

  Atât timp cât foloseşti Chrome, Android-ul tău îţi poate oferi acces la orice tab, de pe orice dispozitiv pe care eşti logat. Pentru a face asta, apasă „Other Devices” din Menu sau New Tab Page. Dacă vrei să citeşti un articol lung într-o zonă în care nu ai internet, asigură-te că ai instalată extensia gratuită Chrome to Mobile.

  » Ţine dispozitivul aprins doar când te uiţi la el

  Smart Stay este o altă caracteristică specifică Samsung. Mergi la Settings -> Display -> SmartStay (pentru Samsung: Setting -> Smart Screen -> Smart Stay).

  » Foloseşte-l ca Hotspot

  Dacă nu ai internet şi trebuie să lucrezi urgent de la laptop sau cei din jur au nevoie de acces la internet, fă-ţi telefonul Hotspot. Mergi la Setting -> Activează Date Mobile -> Activează Mobile Hotspot. Atenţie însă la consumul de date, mai ales dacă este limitat de furnizorul de servicii mobile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.