More

  Imaginile JPEG nu vor mai putea fi copiate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Industria tehnologică nu va renunţa curând la ideea de protejare a drepturilor de autor şi dezvoltă mai multe moduri în care doreşte să protejeze acest drept.

  Grupul Comun al Experţilor Fotografi a lansat recent o iniţiativă pentru securitate şi confidenţialitate care ar aduce managementul drepturilor pentru produsele digitale şi la imaginile în formatul JPEG, nu doar pentru formatul JPEG 2000.

  Citeşte şi: Light L16, camera cu 16 senzori care bate orice DSLR

  Această propunere ar proteja drepturile de autor prin criptarea metadatelor (informaţii generale cu locul, data şi configuraţia fotografiei), dar ar împiedica şi utilizatorul să deschidă sau să copieze fotografia.

  Evident, acest demers deschide o „cutie a Pandorei” atunci când vine vorba despre dreptul de utilizare. Dacă cineva foloseşte DRP pe o fotografie, nu o poţi folosi pentru a ilustra ştiri, lucrări de cercetare sau manipulare foto, iar în consecinţă foarte multe poze de tip „meme” ar înceta să mai existe.

  Nu există o certitudine dacă formatul JPEG va fi blocat curând, deci nu este un subiect care să genereze o criză. Cu toate acestea, există şi o propunere de compromis care vine de la Fundaţia Frontierelor Electronice, care a fost prezentată Comitetului JPEG.

  Citeşte şi: Canon produce un senzor de 250 megapixeli

  Se evidenţiază valoarea datelor criptate ca un filtru, dar nu se doreşte ca datele să fie securizate pentru a preveni copierea. Ar fi mai bună existenţa unor servicii care să îţi ofere control asupra datelor, fără încălcarea funcţionalităţii.

  În vreme ce echipa din spatele JPEG nu acceptă această propunere, măcar acum li s-a expus o alternativă care merită luată în considerare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.