More

  Programul de recunoaştere facială în timp real la care toţi au acces

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Companiile realizează progrese însemnate în dezvoltarea tehnologiei de recunoaştere facială.

  Acestea dezvoltă hardware şi software capabil de recunoaştere a feţei, emoţiilor şi mişcărilor, toate în timp real. Dar tot acest efort este patentat, deţinut de companii. Cu toate acestea, nici comunitatea Open Source nu stă degeaba.

  Citeşte şi: Cum afli dacă ai virusul STAGEFRIGHT pe Android

  Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au construit un program de recunoaştere facială bazat pe cercetările FaceNet, al companiei Google. Programul se numeşte OpenFace, iar cercetătorii spun că poate recunoaşte feţele în timp real, cu ajutorul a numai 10 fotografii de referinţă a persoanei scanate.

  Seturile de date folosite de dezvoltatori pentru a „antrena” programul în recunoaşterea feţelor sunt relativ neînsemnate comparativ cu sursele folosite de programele patentate, dar, cu toate acestea, rezultate sunt promiţătoare.

  Cu toate că seturile de date publice pe care le-am antrenat au cu mult mai puţine date comparativ cu seturile de date deţinute de companiile specializate, precizia este remarcabilă şi întrece toate celelalte programe de recunoaştere facială de tip open-source„, declară cercetătorii.

  Citeşte şi: Cum vrea Google să mărească viteza de navigare pe mobil

  Cu toate că mai are până când să ajungă la o acurateţe şi o viteză a unui program de recunoaştere facială privat, OpenFace se află pe calea cea bună.

  OpenFace poate fi descărcat de pe GitHub.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.