More

  Google Maps permite marcarea popasurilor pe parcursul rutei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a anunţat lansarea unei actualizări a aplicaţiei Google Maps pentru mobil, care permite utilizatorilor marcarea mai multor popasuri pe parcursul rutei.

  Spre exemplu, utilizatorii pot căuta puncte de interes, cum ar fi benzinării, magazine alimentare, cafenele sau restaurante, cât timp sunt încă în modul de navigare, iar după ce aceste puncte au fost marcate, aplicaţia le va lua în considerare ca puncte de popas, chiar dacă te ocoleşte de la traseul prestabilit, până să ajungi la destinaţie.

  Citeşte şi: Google Maps îţi descarcă bateria? Iată cum rezolvi această problemă

  O funcţionalitate asemănătoare a fost disponibilă pe aplicaţia Waze, deţinută de Google, care a fost schimbată radical, dar în acelaşi timp utilizatorii Google Maps au aşteptat-o de foarte multă vreme.

  Pentru a folosi această funcţionalitate, utilizatorii pot apăsa pe iconiţa care indică o lupă, din colţul din dreapta-sus, cât timp sunt în modul de navigare. Va apărea un meniu drop-down cu mai multe opţiuni, inclusiv benzinării, restaurante, magazine alimentare şi cafenele. Ultima opţiune este butonul de „caută mai multe popasuri„, care permite căutarea unei anumite locaţii sau adrese.

  Poţi folosi această funcţionalitate şi prin intermediul comenzilor vocale, prin acţionarea butonului care indică un microfon. În plus, după ce ai ales popasul, aplicaţia va porni o numărătoare inversă de 10 secunde, înainte ca navigarea să ţină cont de noul punct introdus pe rută.

  Cu toate că este o actualizare minoră, este o funcţionalitate de care Google Maps ducea lipsă şi de care utilizatorii aveau nevoie neapărat. De cele mai multe ori, ai nevoie să mergi din punctul A în punctul B, dar există şi cazuri în care ai nevoie de mai multe destinaţii, spre exemplu dacă vrei să vizitezi mai multe obiective dintr-o anumită regiune.

  Citeşte şi: Butonul de panică de la Chrome te salvează de situaţiile penibile

  Inainte, pentru a putea realiza acest lucru, trebuia să opreşti ruta curentă, sa stabilesti o nouă rută, după care să revii la ruta anterioară. Un adevărat chin. Acest lucru se schimbă odată cu noua funcţionalitate, iar aplicaţia creează automat aceste puncte de ocolire, de-a lungul rutei.

  Nu numai că vei putea alege puncte de oprire, la benzinărie, spre exemplu, dar vei putea verifica şi preţul combustibilului.

  Această funcţionalitate va ajunge în primă fază pe aplicaţia Google Maps pentru Androidpe parcursul următoarelor săptămâni. Încă nu ştim când va ajune şi pe versiunea pentru iOS.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.