More

  Samsung Galaxy S6 Edge prezintă 11 vulnerabilităţi de securitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O echipă de cercetare Google a depistat 11 vulnerabilităţi de securitate ale dispozitivului Samsung Galaxy S6 Edge.

  Acestea au fost găsite la câteva săptămâni după ce, printr-un studiu separat, Google arată că aproximativ 90% dintre dispozitivele Android sunt în pericol de a fi atacate prin aplicaţii malware şi mesaje.

  Google a decis să caute vulnerabilităţile de securitate pentru a vedea cum se comportă dispozitivele în afara sistemului de siguranţă asigurat de companie, se arată într-o postare de blog Google, intitulată Hack The Galaxy: Hunting Bugs in the Samsung Galaxy S6 Edge.

  Citeşte şi: Microsoft a renunţat la spaţiul de stocare nelimitat pentru OneDrive

  Deşi mai multe echipe au lucrat separat pentru a depista mai multe probleme ale dispozitivelor Android, pentru o perioadă de o săptămână acestea s-au unit pentru pentru a avea cele mai bune rezultate în urma analizării dispozitivelor Samsung.

  Fiecare echipă, din America şi Europa, a lucrat la 3 provocări:

  » Obţinerea accesului la contacte, fotografii şi mesaje. Au fost date mai multe puncte pentru atac, care nu presupun interacţiunea utilizatorului şi solicită puţini factori de identificare.

  » Obţinerea accesului la contacte, fotografii, geolocalizare, etc. de la aplicaţiile instalate de pe Google Play, fără acordul nimănui.

  Citeşte şi: Gmail îţi va citi email-urile şi va răspunde în locul tău

  » Executarea de cod pentru ştergerea dispozitivului şi pentru obţinerea accesului.

  „O săptămână de cercetări arată că există un număr de puncte slabe în cazul Samsung Galaxy S6 Edge”, se arată în postarea de blog. „Câteva probleme au fost depistate în driverele dispozitivului şi procesarea imaginilor şi au fost, de asemenea, câteva probleme de logică cu impact ridicat în dispozitiv, care erau uşor de exploatat.”

  Google a raportat aceste probleme de securitate companiei Samsung, pentru a fi reparate la următoarele actualizări. Este, de asemenea, interesant faptul că Google sapă în vulnerabilităţile de securitate în cazul dispozitivelor Android, dar mai ales pentru că le face publice.

  În luna octombrie a acestui an, un studiu realizat de cercetărorii de la Universitatea din Cambridge arată că 87% dintre dispozitivele Android sunt expuse la cel puţin una dintre cele 11 vulnerabilităţi critice.

  Citeşte şi: Smartphone-ul modular Android de care avem nevoie

  Asemănător studiului Google, cercetătorii dau vina pe producătorii dispozitivelor.

  „Din păcate, ceva nu a mers bine în previzualizarea actualizărilor de securitate de pe piaţa Android„, arată un pasaj din studiul Cambridge. „Multe smartphone-uri sunt vândute la abonamente pe 12 – 24 de luni şi iată că datele noastre arată că puţine dispozitive Android primesc mai multe actualizări de securitate.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.