More

  Microsoft a renunţat la spaţiul de stocare nelimitat pentru OneDrive

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Atunci când Microsoft a lansat serviciul OneDrive, a avut nevoie de atenţie, o atenţie de care acum se bucură din plin.

  În lupta dintre Microsoft, cu serviciul OneDrive, şi Google, care deţine Google Drive, Microsoft avea nevoie de un cârlig, ceva care să determine utilizatorii să renunţe la serviciul Google, care este şi gratuit şi superior.

  Acest plan aproape că a funcţionat. Microsoft a găsit metoda perfectă prin care să popularizeze OneDrive şi să adune noi clienţi: spaţiu de stocare NELIMITAT!

  Citeşte şi: Cele mai bune SOLUŢII ANTIVIRUS GRATUITE pentru PC

  Este incredibil, nu? Aşa au spus şi ei! Nimic nu îi mai putea opri din atingerea celor mai bune rezultate. Spaţiu de stocare nelimitat pentru toţi abonaţii serviciilor Office 365. Este o contra-ofertă incredibilă, comparativ cu cei 15GB pe care Google îi oferă, gratuit.

  Sună prea bine să fie adevărat? Chiar aşa şi este. Nu a trecut foarte mult timp de când serviciul a fost disponibil, iar Microsoft a decis renunţarea la spaţiul nelimitat. Motivul? Câţiva utilizatori au încărcat nici mai mult, nici mai puţin de 75TB de date. Este aproximativ de 14.000 de ori mai mult decât un utilizator normal.

  Majoritatea utilizatorilor le este foarte greu să înţeleagă această cifră, drept urmare voi încerca să pun un pic lucrurile în perspectivă. Un film, în format fullHD, ocupă un spaţiu de 1,2GB – 1,5GB. 1000GB înseamnă 1TB. În 75TB intră aproximativ 49.950 de filme în format fullHD 1080p. Nici nu sunt sigur dacă există atâtea filme în format fullHD.

  Pentru Microsoft, este evident că situaţia nu este deloc fezabilă, din punct de vedere financiar, mai ales în ideea în care cu numai 9,99 dolari pe luna sau cu 99,99 dolari pe an, utilizatorii au spaţiu nelimitat de stocare în cloud.

  În loc să cumpere mai multe servere pentru a satisface cererea tot mai mare, Microsoft limitează serviciile Office 365, atât cel platit, cât şi cel gratuit. Cei care au abonamentul „nelimitat” vor primi numai 1TB de spaţiu. Dacă ai nevoie de mai mult de 1TB pentru OneDrive, ai la dispoziţie un an pentru a muta fişierele în altă parte.

  Ofertele de 10GB şi 200GB nu vor mai fi disponibile clienţilor noi, dar clienţii vechi vor putea folosi serviciile în continuare. Aceste abonamente mai mici vor fi înlocuite cu 50GB pentru 1,50 Euro pe lună, începând cu anul 2016.

  Citeşte şi: 6 motive pentru care ai nevoie de un antivirus pentru dispozitivele tale

  Spaţiul de stocare pentru OneDrive va scădea de la 15GB la 5GB pentru toţi utilizatorii, atât cei actuali, cât şi cei noi. Nici cei 15GB pentru pozele de pe dispozitivele mobile nu vor mai fi disponibili. Toate aceste modificări vor începe din anul 2016.

  „Cine se frige cu supă, suflă şi în iaurt.” Eu îmi rezerv dreptul de a fi un pic sceptic când vine vorba despre motivul din spatele acestui „downgrade„. Am menţionat mai sus cât presupune 75TB ca şi spatiu de stocare, iar lucrul care este şi mai ciudat este că numărul utilizatorilor nu este făcut public. „Mai mulţi utilizatori”. Ce au putut să urce pe OneDrive? Casa Poporului, poate? În orice caz, este un punct în minus pentru Microsoft. Nu este primul, nu va fi ultimul, cu siguranţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.