More

  Nokia 3410 – „Cărămida” cu o baterie imbatabilă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu mai există nicio îndoială că industria de telefonie mobilă s-a schimbat considerabil din 2002 până în prezent, iar conceptul de smartphone era departe de „bestiile puternice” pe care le ştim şi le îndrăgim astăzi.

  În urmă cu 13 ani, doar 3 companii conduceau industria – BlackBerry, Motorola şi Nokia – iar cu siguranţă cea din urmă avea să introducă o caracteristică reprezentativă zilelor noastre.

  Android Authority a realizat un hands-on ceva mai deosebit, introducând Nokia 3410.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S6 Edge prezintă 11 vulnerabilităţi de securitate

  Mulţi dintre noi utilizăm dispozitivele din gama high-end, de la Apple sau Samsung, LG sau Xperia, dar ce ar fi să ne aducem aminte ce însemna de fapt un telefon bun în urmă cu 13 ani.

  Începând cu display-ul, nu există o clasificare oficială despre cât de mare este de fapt. Nokia 3410 avea un display monocrom care suporta 6 rânduri de text, cu o rezoluţie de 96 x 65 de pixeli, lucru ce era considerat impresionant la acea vreme.

  7

  Imediat sub display avem o tastatură reprezentativă T9 care se aprindea cu galben, exact ca ecranul, iar tastele erau destul de uşor de apăsat, deşi îţi lua ceva vreme să te obişnuieşti cu ele, dacă este să faci o comparaţie cu dispozitivele mobile cu touchscreen din zilele noastre.

  Citeşte şi: Apple depune brevetul pentru „modul panică”

  În ceea ce priveşte dimensiunea, ne aducem bine aminte că telefoanele erau considerate „cărămizi”, dar dat fiind faptul că acesta nu cântăreau mai mult de 114 grame, iar majoritatea smartphone-urilor de acum au peste 100 de grame, în afară de Vivo Air LTE, se pare că nu era chiar atât de greu.

  Dacă este să facem o comparaţie de lăţime între Nokia 3410 şi smartphone-urile din prezent, ai nevoie de un Galaxy Note 5, un Xperia Z5 şi un Nexus 6P, aşezate unul peste altul pentru a atinge lăţimea dispozitivului vechi de 13 ani.

  UntitledUntitled1

  Analizând spatele telefonului, la acea vreme nu existau camere şi speakere pe spate. În schimb, aşa cum bine ne aducem aminte, aveam posibilitatea de a ne personaliza carcasa, pentru că putea fi uşor schimbată.

  Citeşte şi: Cum afli cine este sosia ta

  Ei, şi acum e acum, mai ţineţi minte câte zile ţinea bateria unui telefon Nokia 3410? Nu erai nevoit să încarci telefonul chiar şi până la 10 zile, în funcţie de cât de mult îl solicitai. Sub carcasă, regăseam o baterie de 825 mAh şi un slot pentru cardul SIM.

  Bateria permitea un număr de 55 până la 260 de ore de viaţă în stand-by, iar când vorbeai non stop, bateria de descărca după 2 ore şi 20 de minute, până la 4 ore.

  6

  Sistemul de operare îţi permitea să salvezi până la maximum 200 de contacte, să înregistrezi până la 4 de apeluri şi să faci până la 100 de notiţe în calendar.

  Desigur, nu aveai acces la internet, dar dacă bine ne aducem aminte, prea puţini dintre noi ne permiteam să avem şi un calculator, iar accesul la internet nu era pentru oricine, mai ales dacă este să luăm în calcul oraşele din provincie, multe dintre ele prezentând şi la această oră probleme de conectivitate la internet.

  Citeşte şi: 50 de lucruri incredibile, dar adevărate, despre planeta Pământ

  Desigur, în comparaţie cu nano SIM-urile de pe smartphone-urile recent lansate de Apple şi Samsung, cartela SIM era de 3 – 4 ori mai mare.

  4

  Cel mai probabil, Nokia 3410 a fost preferatul multora dintre noi şi, cu siguranţă, dacă ne-ar mai pica unul în mână, nu am ezita să mai jucăm o dată Snake II.

  Citeşte şi: 11 lucruri pe care nimeni nu le ştie despre TITANIC

  *Mi-aduc şi acum aminte momentul în care am scuturat vestat tatei de la balcon, etajul 2 şi am auzit o izbitură, iar când m-am uitat în jos, „cărămida” lui Nokia făcuse cunoştinţă cu asfaltul. Bineînţeles, am coborât cu inima în gât pentru că nu prevedeam un viitor apropiat fără certuri, dar nu mică mi-a fost uimirea să văd că telefonul era intact, lucru pe care nu pot să îl spun şi cu privire la smartphone-urile pe care le deţin în prezent. 

  Tu ce telefon deţineai în urmă cu 13 ani? Ce telefoane ai folosit din 2002 până în prezent? Lasă-ne povestea ta la secţiunea de comentarii de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.