More

  11 lucruri pe care nimeni nu le ştie despre TITANIC

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume, când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912.

  La trei zile de la plecare la ora 23:40, în data de 14 aprilie 1912, acesta s-a ciocnit de un aisberg, şi s-a scufundat la ora 2:30 în dimineaţa următoare, transformând o călătorie, ce trebuia să fie  inedită, în una din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

  Există însă 11 lucruri pe care nu toată lumea le ştie despre Titanic, lucruri pe care odată ce le-ai aflat le vei transmite mai departe.

  » 1 milion şi jumătate de lire sterline – costul construirii vasului Titanic, în 1911.

  » 20 – numărul cailor de care a fost nevoie pentru a transporta ancora principală.

  » 600 – cantitatea de tone de cărbune ars pe Titanic în fiecare zi.

  » 176 – numărul muncitorilor care aruncau cărbuni în cuptoare pentru ca vasul să se deplaseze.

  » 20.000 – numărul de sticle de bere aflate la bordul navei.

  » 1.500 – numărul de sticle de vin aflate la bordul navei.

  » 2 persoane au murit în timpul construirii vasului Titanic.

  » 246 – de leziuni în timpul construirii vasului.

  » 8.000 – numărul de ţigări aflate la bord.

  » 2 din 9 câini aflaţi la bord au fost salvaţi, un Pomeranian şi un Pekinese.

  » 2 miliarde de lire sterline este averea pe care o deţinea cel mai bogat om aflat la bordul vasului Titanic, John Jacob Astor al IV-lea.

  Un alt lucru de reţinut este faptul că în aprilie 2016 se va finaliza construcţia unei replici a Titanicului, această variantă va conține un motor electric, sisteme radar, un spărgător de valuri frontal și alte lucruri. Designul va fi 95% același.

  O telegramă trimisă de pe Titanic, descoperită recent, scoate la iveală noi informații cu privire la orele dinaintea scufundării navei. Se pare că, proprietarii Titanicului au aflat imediat de dezastrul navei, deși la momentul respectiv ei au negat cu tărie acest lucru.

  1111

  În noaptea dezastrului, operatorii de pe navă au transmis 15 telegrame, inclusiv către poșta americană și cea britanică, anunțând că pachetele nu vor mai ajung la destinație. Astfel, a fost anunțată și compania White Star Line, însă până acum nu au existat dovezi clare în acest sens.

  Chiar și acum, nimeni nu poate spune cu siguranță că Franklin a văzut telegrama atunci și că a mințit în fața Congresului american. Telegrama, autentificată de specialiști, va fi scoasă la licitație.

  În anul în care a avut loc dezastrul, au fost raportaţi 1038 de gheţari mai mari de 5 metri ca lungime la suprafaţa apei, la sud de paralela de 48 de grade, unde se află de regulă. Aisberg-ul de care s-a lovit Titanicul avea o adâncime de 185 de metri şi 125 de metri lungime.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.