More

  Intel va schimba piaţa sistemelor desktop cu procesorul de 72 de nuclee

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Intel va livra sisteme echipate cu procesorul său de 72 de nuclee la începutul anului viitor.

  Intel vrea să schimbe piaţa sistemelor desktop cu noul său procesor care va avea nu mai puţin de 72 nuclee. Staţia de lucru de la Intel se bazează pe cipul Xeon Phi, care are numele de cod Knights Landing, clasat ca fiind cel mai puternic cip al companiei.

  Citeşte şi: Smartphone-ul finanţat de Intel se lansează în 2016

  Compania va livra un număr limitat de staţii desktop în prima jumătate a anului 2016. Pe măsură ce va exista o utilizare la scară largă, producătorii şi alţi parteneri vor vinde desktop-uri Xeon Phi, conform declaraţiilor lui Charles Wuischpard, director general al platformei HPC a Intel.

  Staţiile de lucru sunt dektop-uri business, mai performante comparativ cu desktop-urile convenţionale, una dintre acestea fiind Mac Pro de la Apple. Calculatoarele sunt folosite la scară largă pentru grafică high-end, editarea clipurilor şi a aplicaţiilor de inginerie. Staţiile de lucru din ziua de astăzi au la bază procesoarele Intel Core sau Xeon.

  Staţia performantă de la Intel va fi disponibilă iniţial cercetătorilor care fac calcule ştiinţifice şi care nu au acces la super-calculatoare Xeon Phi. Cercetătorii vor putea scrie şi testa coduri pe calculator, înainte de a le lansa pe super-calculatoare.

  Citeşte şi: Intel şi Apple fac echipă pentru iPhone 7

  Knights Landing ar putea aduce şi multe inovaţii desktop-urilor. Include un pachet de memorie MCDRAM de 16GB, în care modulele sunt stivuite şi conectate printr-un fir. Memoria oferă o lăţime de bandă de până la cinci ori mai mare comparativ cu noua memorie DDR4. Intel susţine că este mai eficientă şi are o densitate de cinci ori mai mare decât GDDR5, care este folosită pe plăcile grafice.

  Această staţie de lucru ar putea împlini visul Intel de a aduce cipuri puternice pe desktopuri. Intel a mai încercat cu un cip care a avut numele de cod Larrabee, dar la care a renunţat în 2010, după mai multe probleme întâmpinate. Cipul Phi este un derivat al Larrabee.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here