More

  Facebook închide Creative Labs, ramura sa experimentală

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook renunţă la ramura Creative Labs, implicit la mai multe aplicaţii precum Slingshot, Riff şi Rooms.

  Compania a ales închiderea unui proiect ambiţios pe care l-a dezvoltat pentru încurajarea angajaţilor ca să dezvolte aplicaţii de mobil inedite.

  Citeşte şi: „Live pe Facebook” nu mai este doar pentru vedete

  Printre primele aplicaţii care vor suferi în urma acestei sistări a activităţii se numără Slingshot, un serviciu de mesagerie care rivaliza SnapchatRooms, un serviciu de mesagerie pentru grupuri, cât şi Riff, o aplicaţie care permitea utilizatorilor să distribuie filmuleţe scurte, pe mai multe categorii.

  Aplicaţiile vor fi şterse de pe magazinul de aplicaţii. Menlo Park, o compania din California a şters pagina de internet a Creative Labs, iar pagina oficială Facebook nu mai este activă.

  Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru CNET că aplicaţiile au fost şterse şi că nu mai fuseseră actualizate de ceva vreme.

  Motivul principal pentru care Facebook a decis să renunţe la acest proiect a fost stagnarea proiectelor care nu au avut priză la public, iar continuarea proiectului ar fi însemnat o investiţie moartă.

  Citeşte şi: 10 sfaturi simple și de bun simț, care ne ajută să navigăm pe rețelele sociale

  Cu toate acestea, Facebook încurajează proiectele ambiţioase şi păstrează acelaşi entuziasm când vine vorba de inovaţie. Rămân în continuare proiecte ambiţioase în sfera dezvoltării inteligenţei artificiale, a dronelor care vor furniza internet în cele mai grele de atins locuri ale lumii şi să nu uităm de realitatea virtuală.

  Creative Labs a pornit ca un experiment inspirat din evenimentele „hackathon” ale Facebook, unde programatorii lucrau împreună ca într-o singură zi să creeze o aplicaţie sau un serviciu.

  Compania se aştepta la rezultate modeste din partea acestui proiect. Mai mult, nu a promovat această ramură, iar o comunitate nu a avut cum să se formeze natural.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here