Televizorul holografic este pe cale să devină realitate

Cristian Gănescu
- 8.12.2015, 14:06 în Evoluţie
0

SHARES

Majoritatea hologramelor de astăzi se bazează mai mult pe iluzia optică şi nu pe o tehnologie holografică 3D.

Imaginile holografice de astăzi nu sunt altceva decât o proiecţie bidimensională, care se bazează pe o tehnologie din secolul XIX denumită „Fantoma lui Pepper”, care se folosea de oglinzi.

Citeşte şi: Cum transformi smartphone-ul într-un proiector de holograme

Cercetătorii au lucrat la tehnologia de redare a unei imagini holografice adevărate, iar o echipă din Coreea a reuşit să producă o astfel de imagine vizibilă la un unghi de 360 de grade.

Holograma produsă de dispozitiv poate fi văzută în culori şi de oriunde de jur împrejurul mesei de proiecţie. Pare ceva simplu, dar capacitatea de a proiecta o hologramă 3D care poate fi văzut ca orice obiect tridimensional este ceva care până acum nu a fost posibilă.

Holograma de 7,6 cm este proiectată în interiorul display-ului cu ajutorul unor lasere multicolore. Redarea imaginii se bazează pe difracţia generată de interferenţa dintre mai multe lasere din sistem.

Dezvoltarea tehnologiei holografice este rezultatul unei colaborări a 16 cercetători, grupuri de dezvoltare şi bancheri care au susţinut financiar proiectul.

Cercetarea este în desfăşurare din 2013, atunci când Giga Korea a anunţat proiectul Digital Holographic Tabletop Terminal Technology Development. Scopul lor este de a implementa un televizor holografic de 10 inch până în anul 2021.

Citeşte şi: Nokia lansează Ozo, camera de realitate virtuală VIDEO

Televizorul holografic mai are mult până să fie funcţional, dar această tehnologie este un pas mare în domeniul tehnologiei vizuale.

Potrivit echipei, tehnologia de dezvoltare, captare, trimitere şi recepţionare a unor asemenea holograme prin intermediul reţelei 5G este deja în desfăşurare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!